Хисаря днес…а дали е така? Кой ще ми каже?

Автор: Няма коментари Сподели:

Анонимен#3

Не срам, а ПОЗОР!                       04 Юли, 2017 | 21:25 

През тези четири години градът и общината ще се върнат много години назад и ще е много много трудно на следващия кмет да управлява. Две години минаха в тотално затъмнение, дълбок сън, безхаберие, незнание и мързел, следващите две не се очертава да са по-различни, за съжаление. 

Не виждате ли госпожи и господа управляващи, че не ставате за тази работа?! Да, не грешите, не крадете, защото просто не правите НИЩО! Това е по-лошото! Не виждате ли накъде отива този град? Младите хора бягат, защото няма работа, заплащането не е добро, условията за живот в града не им предлагат нищо. Гимназията от години остава с все по-малко ученици, децата тръгват за Пловдив още след 7 клас. Променете нещо – напратете нови профилирани паралелки, предложете им алтернатива. Всички искат да учат чужди езици, направете профилирана чуждоезикова паралелка тук, за да останат поне част от децата в града. Двете паралелки – за хотелиери и готвачи са единствената алтернатива за учениците в града, а те не искат да са само камериерки и работници в кухнята. Съберете бизнеса на града – обсъждайте проблемите на града и с тях. 

Подпишете договори да наемат тези деца на работа след като завършат, да ги наемат на платен стаж през лятото, когато хотелите имат нужда от допълнителен персонал. Търсите представителите на бизнеса единствено, когато ви трябват пари. Ами не стават така нещата! Основният поминък тук е туризма. Колко пъти свикахте съвета по туризъм? Има ли изобщо такъв? Какво обсъдихте? Каква ви е стратегията за развитие на туризма в града и общината? Има ли изобщо такава? Или всичко е на самотек? 

Едни хора държат хотели, намират си туристи за тях и толкова! Попитайте ги тези хотелиери, ресторантьори, магазинери и т.н. какво според тях има нужда да се направи в града, за да идват повече туристи, с какво градът и общината би привлякъл тези хора тук, вместо да ходят в Банско, Велинград и Сандански. 

От това печелят всички – вие си взимате туристическия данък, хотели, къщи за гости, заведения, басейни и магазини имат оборот, жителите на общината имат заплати. Къде са инвеститорите, които обещавахте да докарате? Къде са им инвестициите в общината? Къде са новооткритите работни места? Какво се случва с поликлиниката? Фалира ли вече? Как не можа там да се направи нещо ново, различно? 

Да идват специалисти, ама и хората да бъдат информирани кога и какъв специалист може да ги прегледа, за да знаят и да отидат там, а не да блъскат път до Карлово и Пловдив. Сложно ли е веднъж седмично да идва специалист педиатър, например? Хисарчани си водят децата къде ли не, че тук няма кой да ги прегледа. 

Ама то всичко е наопаки – какво да говорим, като рентгена е на втория етаж и със счупен крак трябва да се катериш по стълбите, за да те снимат. Ама то май пък нямало кой да разчете снимката… Къде са детските площадки в града? Една нормална има – до пощата. 

А Ганева се скъсаха да я плюят заради нея – евтина била, малка била, през пръсти била правена, ама е пълна с деца – и местни и на гости на града.

 Стадиона – за чудо и приказ! Колко отбори и лекоатлети поканихте да направят лагери тук? При тая леглова база, с която Хисаря разполага, прекрасния климат и модерният стадион е грехота и срам! Не си мислете, че някой ще ни търси на картата, поканете спортисти – български, чужди. А и да ни търсят няма откъде да се информират с какво разполага града. 

То има ли нормален сайт за общината? Пише ли някъде информация за стадиона – с какво разполага – съоръжение, капацитет, настилка? Каква е цената му за ползване? 

Ама то това са тайни неща, дръжте си я за вас тази информация. Срамно е в град с толкова басейни да няма плувци, с град с такъв стадион – да няма лекоатлети. Едни отбори по футбол и волейбол се създадоха, дано треньорите не се откажат заради безхаберието ви. Как стимулирате будните граждани, направили нещо за развитието на общината и жителите й?

 Направихте ли някой почетен гражданин поне? Децата на Хисаря продължават да носят медали и слава на града по цял свят – певци, танцьори, но тук никой не се сеща за тях, за учителите, които се занимават с тях… 

Още толкова много има да се пише, ама смисъл няма. 

Айде със здраве…

Анонимен#4

teleskopa                   04 Юли, 2017 | 22:26              

Селски бек със селски мироглед.

Гледаш и по далече от Исаря не видиш. Погледни в Държавата какво става и после в Хисаря .

Постоянно хвалиш Пена, а не можа да разбереш, че заради такива като нея сега 6 години няма какво да се случи.

Защото всичко е окрадено и раздадено.

Направила това и онова ,но на каква цена.

Питаш къде са младите хора, ами какво да правят в Хисаря, като от тези калинки не могат и педя земя да намерят. 

Не им стигна Исарското землеще,та сега шетат чрез Пена в Карловското.

Ай чао…

                                                                                          От наши читатели без цензура!

Предишна статия

„ГОСПОДИН МИНИСТЪР, ТОЗИ ПРОТЕСТ НЕ Е СРЕЩУ ВАС“

Следваща статия

Мирният протест в Асеновград – защо напрежението остава?

Други интересни