Група роми нападнаха и биха деца от местния клуб по кану-каяк, както и техни родители…

Автор: Няма коментари Сподели:

Хиляди асеновградчани излязоха тази вечер на спонтанен протест в центъра на града заради инцидент отпреди ден.  БГНЕС 

Хиляди асеновградчани излязоха тази вечер на спонтанен протест в центъра на града заради инцидент отпреди ден, когато група роми нападнаха и биха деца от местния клуб по кану-каяк, както и техни родители, предаде кореспондент на БГНЕС. Обявен в социалните мрежи, протестът привлече и рокери от Пловдив и областта. 

Шествието мина през центъра и остана десетина минути пред общината, след което организаторите обявиха края му, но в този момент положението излезе от контрол. Мнозина се затичаха към ромската махала, рокерите също се насочиха натам. Полицейски кордон овладя ситуацията. 

Напрежение възникна и когато в средата на протестиращите се оказаха трима роми, заети в работата по водния цикъл. Те бяха нападнати от протестиращи с ритници и се наложи полицията да ги отърве. 

В ареста на местното РПУ са в момента нападателите на децата от клуба по гребане, протестиращите бяха и там. Ромската махала се охранява, но напрежението, спонтанно ескалирало тази вечер, подсказва ситуация, подобна на Катуница 2011. БГНЕС

Прочети още на:http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4519529/

Предишна статия

Борисов дава ВПК на Пеевски, държавата губи около 1 млрд…

Следваща статия

Борисов и Пеевски си делнаха по братски МВР…

Други интересни