Не може цялата държава да е превърната в държавна администрация…

Автор: Няма коментари Сподели:

Цвета Кирилова

Омръзна ми да чувам оттук-оттам реплики в различни ситуации – на тротоара, на улицата, в магазина, сред непознати: „Ама как да стане в „скапаната държава“?! Ето това трябва да се промени! От всичко и всички, които ни карат да се чувстваме скапано и не ни дават вдъхновение, и надежда, трябва да се освободим!

Трябва да изискваме импулс! Тези, на които плащаме заплатите от най-ниското до най-високото административно и държавно ниво, трябва да реализират нашите мечти, нагласи, настроения и идеи. Те трябва да осъзнават, че доброволно постъпват на работа в държавния апарат, за да служат, не както досега на родовото си черво, а на обществения интерес!

Чиновниците и техните преки ръководители трябва да разберат, че не постъпват на работа в партиен балнеосанаториум, за да се сродяват и да произвеждат некадърност срещу заплати от 5 000 лева, а да бъдат инструмент за реализиране на всяка нова обществена идея, креативен импулс и желание за развитие.

Всички Вие, уважаеми изпълнители на обществената воля, разберете че държавата ни няма да тръгне напред, ако не осъзнаете основното си предназначение, да служите с Любов и да разбирате мисията си. Изборът на работно място зависи от Вашите способности, знание, динамика, вдъхновение и мотивация да осъществявате и сътворявате смисъл в живота на хората.

Не може цялата държава да е превърната в държавна администрация, в която на възлови постове стоят отегчени роднини, мразещи службата си, заемащи позиция, която никога не са усещали като свое призвание! Това са онези хора, които не преживяват вдъхновението да се себеизявиш и да дадеш най-доброто от себе си. Това са онези хора, които се подпират от 9 до 17.00 часа с надеждата времето да отлети до заплата. Това са онези хора, които искат да взимат, но не и да дават на обществото си! Това са онези хора, които са се събрали в кръг по интереси заради оцеляването, а не заради стимула да се подпомогне осъществяването на новите потребности на съвремието!

България ще страда, докато хората работят не това, което нашепва сърцето и духът им, подкрепени от таланта!

България ще страда от бездуховност и безнравственост, докато единствената идея е как да се докопаш до социалните и материални придобивки, заключвайки порива на съществото си в клетката на безделието и скопената реализация, просто защото държавната служба е най-сладкото място за нищоправене.

Всеки трябва да прави това, което умее най-добре и да върши работата си с постоянна Любов и вдъхновение, да изпитва удовлетворение и самозареждащ творчески оргазъм! Да се допитва до хората дава ли най-доброто от себе си и какво още трябва да направи, за да изпълни с облекчение и задоволство общественото желание.

Не може вече да се толерира намирането, осигуряването и най-вече издържането на работно място на „нашия човек“ и този необмислен и грешен акт да задушава системата! В България търсим за членовете на родата и участниците в партийното черво място за работа! А някой задава ли си въпроса – Това място нуждае ли се от този човек? И с какво той ще надгради условията и ще усъвършенства процесите, за които се е наел да работи?

Не може вече така!

Омръзна ми да чувам репликата -„Сакапана държава“. Време е всяко нещо да дойде на своето място и всички заедно да намерим мястото на всяко нещо. Държавата не е просто казан с тюрлюгювеч, в който мяташ мръвка и тя си намира място, някъде там, където е празно!

Колкото и да не Ви харесват думите ми, всеки един от тези хора трябва да разбере, че пречи на еволюцията на социалните и икономическите процеси. Тези хора трябва час по-скоро да преминат в частния сектор, за да се раздвижи енергията и тя да материализира новите постижения на ума! А онези, които движат процесите напред и дават резултат ще бъдат оценени и толерирани. Запомнете, тогава България ще бъде повече от Швейцария!

Цвета Кирилова, Сдружение Азбукари                     http://frognews.bg/news_135753/TSv-Kirilova-Ne-moje-tsialata-darjava-da-e-darjavna-administratsiia

Предишна статия

“Жестокий романс”

Следваща статия

Неща, заради които си струва да живееш…

Други интересни