Юбилеен концерт – спектакъл \”Танцът във времето\”

Автор: Няма коментари Сподели:

Настоятелсвото на Народно читалище \”Искра – 1938 г.\” кв. Миромир, гр. Хисаря, има удоволствие да ви покане на концерта ни посветен на 10 год. Детски танцов състав \”Искра\”.

В едно малко населено място, в едно малко читалище, живее духа на българското чрез дейността на самодейците ни, които не жалят сили и време, за да работят за запазването на българските традиции и култура. Гордостта на читалището ни са 60-те деца от 4 до 20 год. възраст, в три възрастови групи, ръководени от млад професионалист, изцяло погълнат да твори и да привлича повече и повече деца, като ги учи на любов и отношение към българското наследство – музиката, песните, носиите, а чрез тях обичаите и традициите. 

Народните танци дават на децата безценните приятелства и работа в екип, те не само танцуват заедно, те знаят че за да успеят, трябва да разчитат едни на други. Но мотивацията, наградата за положеният труд, неповторимото усещане е излизането на сцената.

Всяка изява пред публика дава, стимула да работят и да се стараят още повече!

Моля Ви, за да придобият повече самочувствие и да се почувстват оценени, подкрепете ни в инициативата, нека да сбъднем мечтата им, да направим годишнината им в голям празник за тях, както подобава.

 Тези деца го заслужават, те са самодейци, само един самодеец може да постоянства в студените репетиционни зали, и представете си деца да оставят компютрите, интересите и игрите настрана. И този труд да е посветен на чувството на удовлетворение, че други хора – познати и непознати, ще изпитат радост от тяхното творчество. За самодейността се иска сърце!

                                                                                     Автор: Ива Вълчева

Предишна статия

President Trump speech at the Israel Museum in Jerusalem

Следваща статия

В начало беше Словото…

Други интересни