БИЗНЕС ПАРТНЬОРИТЕ БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ ТРЪГВАТ НА ВОЙНА С ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР!

Автор: Няма коментари Сподели:

Председателят на ВКС Лозан Панов отива при министър-председателя Бойко Борисов в петък. Това, че тази среща ще се състои в Министерски съвет, прави ли я по-различна от онази среща в ЦУМ?! Лозан Панов и Бойко Борисов щели да обсъждат взаимодействието между властите. Защо само двамата? Нито Лозан Панов представлява цялата съдебна власт, нито Бойко Борисов е най-точният събеседник по темата.

Защото премиерът трети мандат многократно доказа, че не разбира и не приема разделението на властите. Нали тъкмо Лозан Панов демаскира Бойко Борисов със скандалния смс,доказващ контрола на премиера над някои членове на ВСС?!

При цялата ми симпатия към Лозан Панов, тази среща ми мирише на задкулисие,нищо,че се обявява публично. …

Всъщност, Борисов взима страна в спора между групата на Шестимата и групата на Седемнайсеттината във Висшия съдебен съвет. Подобна среща би имала смисъл,ако присъстват председателят на парламента, министърът на правосъдието, главният прокурор, председателят на ВКС и премиерът, които да сложат точка на недостойните таблоидни разпри във Висшия съдебен съвет, които убиват доверието в правосъдната система.

Президентът Румен Радев обвини Лозан Панов, че се обръща към него за създаване на комисия „ЦУМгейт“ извън конституционните му правомощия. Дали пък премиерът Борисов не намигва на съдя Панов с обещание да инициира през парламентарната си група създаването на анкетна комисия „ЦУМгейт“ в Народното събрание?!

Какво би могло да обедини доскорошните заклети врагове Борисов и Панов? Какво друго освен страховете на премиера от обвиненията, повдигнати от прокуратурата на цял отбор от министри в неговите правителства и възможността да се стигне до него самия.

Разследванията по магистрала „Марица“ издухаха любимката му Лиляна Павлова от стола й в МРРБ, може да последват и по-неприятни последствия. Има и нещо друго: Борисов страшно много се притеснява от Брюксел, поради което много го урежда български магистрати да предизвикват скандали в Брюксел с главния прокурор, а той да седи настрана „чист и невинен“ и да се кефи, че разправиите го заобикалят.

… Помнете ми думата: бизнеспартньорите Бойко Борисов и Делян Пеевски тръгват на война срещу главния прокурор.

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВАСоня Колтуклиева

Фейкбук                                                 http://afera.bg

Предишна статия

Йоси Коен, новият шеф на МОСАД…

Следваща статия

Опозиционери с овчи сърца

Други интересни