УЧАСТИЕТО ВЪВ ВЛАСТТА НА ГЕОРГИ КОСТОВ НАНАСЯ УДАР ВЪРХУ ВЪТРЕШНАТА СИГУРНОСТ НА ДЪРЖАВАТА!

Автор: Няма коментари Сподели:

В редакцията на АФЕРА се получи това писмо, което публикуваме дословно, предвид обществения интерес към Агенция „Митници“:

До Европейска комисия

ЕВРОПЕЙСКА СЛУЖБА ЗА БОРБА С ИЗМАМИТЕ (OLAF)

Rue Joseph II 30

1049 Брюксел

Белгия

OLAF-FMB-supervisory-committee@ec.europa.eu 

До

Агенция на НАТО за комуникации и информация

Avenue du Bourget 140

1110 Брюксел

Белгия

info@ncia.nato.int

До

Федерално бюро за разследване

935 Pennsylvania Avenue, NW

Washington, D.C. 20535-0001

Съединени американски щати

До

Централно разузнавателно управление

Washington, D.C. 20505

Съединени американски щати

До

Национална агенция по сигурността

National Security Agency

9800 Savage Rd., Suite 6272

Ft. George G. Meade, MD 20755-6000

Съединени американски щати

До

ИНТЕРПОЛ

200, quai Charles de Gaulle

69006 Лион

Франция

До

Бойко Борисов – Председател

ПП ГЕРБ 

До

Красимир Каракачанов-Председател

ПП ВМРО

До

Волен Сидеров- Председател

ПП „Атака“

До

Валери Симеонов – Председател

ПП „Национален фронт за спасение на България“

До

Корнелия Нинова – Председател

ПП БСП

До

Политическия съвет

Реформаторски блок

До

Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан

Посолство на Израел в България

До

г-н Ерик Рубин

Посолство на САЩ в България

До

г-жа Емма Хопкинс

Посолство на Великобритания в България

До

г-н Ерик Льобедел

Посолство на Франция в България

До

г-н Детлеф Лингеман

Посолство на Федерална република Германия в България

Уважаеми дами и господа,

Ние сме движение „За активен контрол“ – неформална общност на бивши и настоящи служители на агенция „Митници“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП), Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР.

Обръщаме се към вас във връзка с появили се публикации в популярни български информационни агенции:

„Само във Фрог: Бившият главсек Георги Костов става шеф на митниците“ (http://frognews.bg/news_133504/Samo-vav-Frog-Bivshiiat-glavsek-Georgi-Kostov-stava-shef-na-mitnitsite/  )

„Фрог пак позна! Георги Костов поема Митниците“ (http://frognews.bg/news_134396/Frog-pak-pozna!-Georgi-Kostov-poema-Mitnitsite/ )

 „Доверен на Бойко борец срещу мафията поема Агенция „Митници“ (http://www.blitz.bg/obshtestvo/izvnredno-v-blits-doveren-na-boyko-borets-sreshchu-mafiyata-poema-agentsiya-mitnitsi_news509536.html).

Ние сме силно притеснени от тази статии, поради изнесените твърдения, че лицето Георги Димов Костов ще бъде назначен за директор на агенция „Митници“ – събитие, което би провокирало бивши и настоящи служители на същата агенция да стигнат до протестни, дори до стачни действия.

Причината за тази реакция е, че ние смятаме и сме готови да предоставим на всички заинтересовани лица преки и косвени доказателства (включващи видео и аудио записи) за съпричастността на Георги Димов Костов към различни организирани престъпни групи (ОПГ), към търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение и склоняване към приемане и даване на подкуп в особено големи размери.

В допълнение прибавяме и обстоятелствата, че Георги Димов Костов не притежава необходимите професионални познания за механизма на работа на митническата администрация, тъй като през периода на служба в МВР той не е отговарял за задължения, свързани с митническо и данъчно законодателство. Също така, той не владее нито един чужд език.

През последните десет години лицето Георги Димов Костов е бил съучастник, покровител и ръководител на следните престъпни схеми, според българското законодателство:

  •  В качеството си на главен секретар на МВР лицето Георги Димов Костов участва и покровителства разпространението на наркотични вещества в град София и упражнява „чадър“ върху така наречените „наркобосове“ в лицето на Радо Ланчето, Кирил Кирилов-Японеца и други. Технологията, която Костов прилага, е чрез предварително назначени лица в районните управления на МВР, началник сектор „Борба с наркотици“, началник сектор „Патрулна полиция“, посредством раздаването на преки устни заповеди да прикрива и защитава наркодилърите в следните райони на София: „Люлин“, „Красна поляна“, „Младост“, „Дружба“. В замяна, в края на всяка седмица 10% от оборота на продадените наркотични вещества се предоставя лично на Георги Димов Костов, като срещата се осъществява в заведение в квартал „Обеля“;

  •  По подобие на гореописаната схема, отново в качеството си на главен секретар на МВР лицето Георги Димов Костов получава в края на всяка седмица от различни организирани престъпни групи процент от оборота от автокражби, нелегален трафик на автомобили и квартирни кражби;

  •  Чрез приближени лица в СДВР и сектора за борба с икономическите престъпления, лицето Георги Димов Костов получава големи суми от рекета (така наречен „такса спокойствие“) на акцизните складове, които са под управлението на агенция „Митници“;

  •  Отново в качеството си на главен секретар на МВР лицето Георги Димов Костов възпрепятства полицейски проверки на ГДБОП, СДВР и ГДНСП в нелегални депа за разпространение на нелегални цигари в град София, Драгоман, Ботевград, Пловдив, Хасково и Свиленград;

  •  Лицето Георги Димов Костов е организатор и покровител на най-големият канал за трафик на нелегални имигранти с входна точка района на Капитан Андреево и Малко Търново и с изход през Трън, Годеч и Кула. Чрез поставени служители в 3то РПУ той получава част от подкупите за нелегалните имигранти от обсега на 3то РПУ.

  •  Лицето Георги Димов Костов е един от покровителите на износа на български цигари към арабските държави – ОАЕ, Сирия и северна Либия и с крайна дестинация и получатели ДАЕШ.

  •  Лицето Георги Димов Костов покровителства нелегален канал за износа на амфитамини в посока Турция и с крайна дестинация отново Сирия, северна Либия и ДАЕШ. Амфитаминатите са таблетирани в нелегални фабрики в България и са разновидност на наркотика ПИКО.

  •  Лицето Георги Димов Костов покровителства схема за международен трафик на хероин с дестинация Иран – Сирия – Турция –България (Ботевград и София област) и с разклонение към Сърбия с крайна дестинация Германия или към Косово с крайна дестинация Италия и Франция. Пратките са с тежест между 150-500 кг и се превозват на тирове с външни тайници, изработени в района на Своге. С цел заблуда на компетентните органи, камионите, пренасящи наркотиците от Иран се заменят (съответно наркотиците се пренатоварват) при достигане до България с друго транспортно средство, осъществяващо транспортни услуги единствено в рамките на страни от ЕС.

  •  В качеството си на служител на МВР лицето Георги Димов Костов е съпричастен към прикриването на ОПГ, произлизаща от бившата силова организация СИК, отговорна за извършване на поръчкови убийства. Въпросната ОПГ действа, както на територията на България (съпричастна към 7 убийства и 2 опита за убийство), така и на територията на Австрия, Холандия, Франция, Германия и Великобритания. Убийствата, извършени от въпросната ОПГ са свързани с преразпределението на два основни канала за пренос на наркотици – от Азия към Европа и от Южна Америка – Северна Африка – България (Бургас, Варна) – Европейски съюз. И двата канала преди са били под ръководството  на бившата силова организация ВИС 2 в лицето на Христофорос Никос Аманатидис – Таки, а към момента с помощта на лицето Георги Димов Костов и двата канала за под ръководството на Румен Гоцов Николов, известен като Румен Пашата и Димитър Николов Стефанов, с прякор Митко Каратиста. Лицето Димитър Николов Стефанов за известен период от време официално е свързан с ПП ГЕРБ като сътрудник в Народното събрание и представител на държавата в електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Според редица публикации в пресата Димитър Николов Стефанов е един от най-приближените хора до ПП ГЕРБ. Същият покровителства канал за нелегален пренос на оръжие (пистолети марка „Макаров“ и „ТТ“; леко стрелково оръжие АК47, както и окомплектовки и амуниции за тях; ръчни нападателни гранати; РПГ 7 и окомплектовката за него). Дестинацията на канала е централна България, Македония, Косово и северна Либия. Пратките на месец са между 20-50 броя от изброените артикули, пренасяни през граница в района на Кюстендил с високопроходими МПС. Част от лицата, замесени в скандала, са с произход от Косово, ползват фалшиви български паспорти и лични карти и представляват интерес на разузнавателните служби на Германия, САЩ и Франция.

За всички изнесени твърдения има подадени сигнали в СДВР и ДАНС, които са оставени без разглеждане и „покрити“, поради силното професионално и политическо влияние на Георги Димов Костов. Всички политически разследвания на тази тема през последните осем години остават безрезултатни, поради същата причина.

Участието на лицето Георги Димов Костов във властовите механизми в България не само нанася удар върху вътрешната сигурност и безопасност на държавата, но може да доведе до по-сериозни последствия, оказвайки пряко и косвено въздействие върху международните усилия за борба с тероризма и трафика на хора.

Съблюдавайки всичко написано по-горе, ние от сдружение „За активен контрол“ считаме, че назначението на лицето Георги Димов Костов ще бъде знаково за бъдещата политика на новосъздадената коалиция между ПП ГЕРБ и Обединени патриоти.

14 май 2017г.

гр. София                                                                               http://afera.bg

Предишна статия

Кризата започна не през 2016 г. и няма да бъде разрешена през 2017 г

Следваща статия

“Заговор против Бога”

Други интересни