Бунт в МВР, криминалистите напуснаха

Автор: Няма коментари Сподели:

Хората, призвани да разкриват престъпления,  силно се мотивирали от последните кадрови рокади в МВР  да зарежат работата си и да отидат на „по-топли“ места с надеждата, че един ден ще ги споходи голямата радост да са началници. Не, че им е много по вкуса промяната, но така се налага. Веднъж вече преглътнали тази седмица, че новият главен секретар на МВР  Младен Маринов ще ги командва, макар да не е хващал жив бандит в живота си, а само да е охранявал.

За първи път от създаването си МВР остана без жива сила. Причината е, че всички криминалисти тази сутрин дружно са напуснали работните си места. Те подали заявления до новия шеф на вътрешното ведомство Валентин Радев възможно най-бързо да ги премести в охранителна полиция.

.

Бунт в МВР, криминалистите напуснаха 

Втората хапка-новият директор на СДВР  Ивайло Иванов, също от охранителна полиция,  обаче им приседнала  на гърлото. Че с какво е по-велик от тях?!  Криминалистите  бързо схванали, че са дошли нови времена и тези, които по цял ден се потят над  оперативни разработки,  мъдрят опасни комбинации, правят вербовки , следят, подслушват и се изправят срещу изпечени бандити, нямат никакво бъдеще. Усетили се, че не само никой няма да ги забележи, но трудът им ще отиде при този, дето клати гората. Защо да се бъхтят залудо, не са чак такива глупаци.

 Потят се да хванат някой мастит бандюга. Рият, рият и с триста зора го натикат в мрежата.  Той пък вземе, че се окаже близък я на КОЙя,  я на ТОЙя. И после какво-ченгето го отнася. В най-добрият случай го пращат в трета глуха- да търка лакти на бюро в някое селско районно и да гледа тавана.  Но по-често се случва друго-ритник и зад борда. Като ще сме честни, редно е да признаем, че блюстителите на реда лееееко  завиждат на Иванов от СДВР. Не, не е за униформата, че му стои по-секси.  А защото шушукат си, бил комшия на Светлозар Лазаров. Онзи бившият главсек , дето върви подир  Волен Сидеров сега. Егати  късмета! И за кумци ги спрягат, ама знае ли човек. Кой на кого кумувал, бабувал… един Господ знае. Може пък всичките приказки да са от завистта.

 Казват, че изборът на Валентин Радев за силов министър бил удар в десетката. Предшествениците му все за спокойствие в системата дуднеха. Този и дума не изрече за това и на….вкара го от раз. Че и се усети. Радев се оказа истински омайник.  Отвори първо приказка за разбирателство със синдикатите. Било му приоритет. После  благи  брътвежи се чуха от устата му и  за материално-техническото обезпечаване. Да може все така да ги реди, цена няма да има. Кашпировски  ряпа да яде с броенете  в прав и обратен ред. За бандитите-ни дума, ни вопъл, ни стон.  Ошашавиха  се ченгетата. Щипат  се и се питат:  Още ли сме  в МВР?! 

http://frognews.bg/news_134566/Bunt-v-MVR-kriminalistite-napusnaha 

Катя Илиева 

Предишна статия

Новият губернатор на София криел Пеевски от Данъчните

Следваща статия

Съдът нареди президента да разсекрети стенограмата за КТБ

Други интересни