Над по-голямата част от страната ще духа слаб до умерен вятър…

Автор: Няма коментари Сподели:

На 9 май в сутрешните часове над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но още преди обяд ще започне отново да се развива купесто-дъждовна облачност. 

На много места ще има краткотрайни валежи, по-значителни в източната половина от страната и планинските райони, където ще са придружени с гръмотевици. Там са възможни и градушки.

 Над по-голямата част от страната ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт, а над Източна България ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са между 16° и 21°, съобщиха от НИМХ.

 Над планините ще е предимно облачно, с валежи от дъжд и гръмотевици, над 2200 метра – от сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 6°. По Черноморието облачността ще е предимно значителна. 

Около и след обяд ще започнат валежи, временно интензивни, на места в южните райони – придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. 

Максималните температури ще са 15°-18°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Прочети още на:http://www.bgnes.com/vremeto/vremeto/4508300/

Предишна статия

Нет, не было и не будет силы, которая могла бы покорить наш народ…

Следваща статия

Битва за Берлин

Други интересни