Тих, зелен Хисаря се вълнува и обсъжда какво се случи в града…

Автор: Няма коментари Сподели:

        До инж. Пенка Дойкова – кмет на община Хисаря

03 Май, 2017 | 16:50 

 Инж. Дойкова, на 7 декември 2015 година вие подписвате договор с Министерството на земеделието и храните за безвъзмездна помощ от 58 684,90 лв. за изработване на стратегия на Местната инициативна група – Хисаря. Фирмата, която прави стратегията е БУЛ ПРО КОНСУЛТИНГ ЕООД – София. През август месец 2016 г. се прави публично обсъждане, а после и втора информационна среща. Сега е 4 май 2017 година и стратегията все още не е приета. Установих, че вие сте платили парите за изработването и от общинския бюджет. Кажете, моля, върнаха ли ви парите от Министерството на земеделието и ако не са, къде ходите, при кого търсите съдействие, кога ще си получите парите, които са общински? 

Ирина Кирилова

АнонименНесериозно

03 Май, 2017 | 17:10 

Задайте си въпроса с входящо номерче в Общината. Тук отговор няма да получим, не че с вх.номер ще е нещо по различно.

АнонименЗащото

03 Май, 2017 | 17:17 

 Задавам го тук, за да го прочетете и всички читатели. Като не получим отговор, поне ще се знае от обществеността какво става в общината.

АнонименГ-жо Мустакова,

03 Май, 2017 | 17:25 

 Управителният съвет на МИГ ли ще избира кой да бъде изпълнителен директор, експерт и счетоводител? Колко пари ще получават на месец?

Защото ако се избират от УС, ще се гласува от вас, Цонка Пачева, Стоян Чолаков, Кирчо Иванов и Емил Нанев. А може би от общо събрание?

АнонименБраво на човека

03 Май, 2017 | 19:08 

Казаха, че на тази среща надникнал и общинският съветник Ненко Костов, но не останал, защото отишъл да раздава риба

АнонименНенко Костов

03 Май, 2017 | 21:26 

 Г-жо Мустакова, много искам да ви вярвам, че младата дама, която ви помага за новата стратегия,на която не искате да кажете името е попаднала на неправилното място в неподходящия момент. Визирам, не регламентираната срещана на вашата позната, няколко минути преди часа на срещата на МИГ -Хисар с видни представители на бизнеса, Общински съветници, водачи на ПП в ресторант хотел Чинар.

Същите тези хора са пряко обвързани с решения взети от миналия Общинския съвет за лидертство, партньорство и претенции за управлението на МИГ Хисар. Мила, млада,красива и все още не омърсена госпожо “Блажени са вярващите” в случайните срещи. Случайно или не часа на вашата среща на МИГ -Хисар в Културния дом съвпадаше с часа на награждаването на най голямото събитие в града – конкурса 15 лалета. 

Разликата беше единствено в това, че едното мероприятие течеше в голямата зала отпред на Културния дом , в присъствието на огромна аудитория,а другата среща, на вашата МИГ, по същото време в задния двор в малка стая на приземен етаж с толкова стола, колкото бяха поканените гости. Всички те са изброени по горе.

Не искам да обиждам никой, но съм сигурен, че повечето от тях не знаеха защо са там.

Уважаема Г-жо Мустакова, с тези мои писания искам да изостря вашето внимание да не попаднете в пипалата на един октопод. И докато вие си мислите, че правите нещо добро и помагате на фермерите, бизнесмените и НПО-тата, като бъдещи бенефициенти, то едни хора мислят схема как да се точи издръжката на МИГ Хисаря, която ще надхвърли половин милион.

Като човек с малко повече житейски опит от вас и познаващ как действа октопода в гр Хисар, аз прогледнах още на сесията 2016. Нека да припомня, че на тази сесия с докладна се предлагаше за председател и представител на Общината да бъде Кмета на Общината, което е нормално.

По същото време се твърдеше че ПП БСП-Хисар са кръжок на ПП-ГЕРБ и Общинския съветник Пенчо Шапков, който присъстваше онзи ден на вашата среща предложи вашето име. Стигна се до гласуване, в което вие бяхте избрана с повече гласове от Г-жа Дойкова.

Сега, като председател на МИГ- Хисар, ви пожелавам успех и да не допускате да ви подведат да попадате в схеми,които ще попречат на бъдещето ви.

АнонименМария Мустакова

03 Май, 2017 | 22:30 

Благодаря Ви за загрижеността г-н Костов, в работата си като председател на МИГ Хисаря се водя изцяло от нормативната уредба и се вслушвам в препоръките на експерти и специалисти в областта, и от личните си умения и знания, които съм придобила в работата си по европейски проекти. И нека да не забравяме че аз и вие сме лицето на промяната в Общинския съвет на Община Хисаря, че и аз и вие сме преференциално избрани и очакванията на хората живеещи на територията към нас са големи. Не желая да бъда въвличана в каквито и да са дразги, между когото и да са, интересуват ме потребностите и нуждите на територията на Община Хисаря.

АнонименКОМУНИСТ

04 Май, 2017 | 10:06 

Хубава реч от г-жа Мустакова, но както се казва – А дано , ама надали… Назовете ги тия мушмороци с истинските им имена – Атанас Куковски – Калинката и Бойко Гавраилов – Чашката. Тези двамата откакто са във властта можеш да ги засечеш във всяка схема, при която се източват пари. Отдавна БСП са кръжок на ГЕРБ. Първо отказаха единение в ляво преди изборите, после издигнаха слаб кандидат, за да не пречи на Ганева, после казах на електората си да не гласува на балотаж. След това в общинския съвет си направиха мнозинство с ГЕРБ. Едните предлагат – другите подкрепят. Щом има келепир Пенчо Шапков е там, значи ще се разпределят средства. А относно преференцията г-жо Мустакова – чист късмет е че се случихте с номера, с който е и партията Ви./4-4/. При Вас от БСП този синдром с преференцията важи със страшна сила като се има предвид възрастта на електората.

АнонименМария Мустакова

04 Май, 2017 | 11:07 

 Определено всички от града и общината са скептично настроени и не вярват, че може да се случи нещо положително и добро за общината и хората, но аз вярвам и времето ще покаже.

АнонименБСП

04 Май, 2017 | 11:17 

 Къде е Корнелия,да дойде да си събере бизнесмените “директори на банки”,слуги на ГЕРБ.Тази чистка на БСП в лицето на свинаря Гергов, трябва да продължи с пълна сила с г—лизците на ГЕРБ в Община Хисаря.

АнонименСедянка

04 Май, 2017 | 12:16

 Костов и Мустакова, що не седнете на по една бира и да ги обсъдите тези неща, ами си пишете тук, като ученици във Фейсбук ? В Хисар няма как да има схема без участието на калинки, бойковци и пено/човци! Плюс дребни скубачи като кирчо, чолаков и пачева, в случая. Г-н Костов много добре ги знае тези работи. Мустакова ще сбърка ако не го послуша.

Анонименmlad fermer

04 Май, 2017 | 12:20 

Сега трябва да назначат за експерт Михаела Борукова-племеницата на калинката.Нали горе пише, че и тя е присъствала на срещата. После да и гласуват поне 4 минимални работни заплати(2000лв) и без това благодарение на вуйчото с неговите лобита в МЗГ всички млади фермери минаха през нея срещу 5000 лева.

Мустакова ще стои председател на миг и ще лапа мухите на 270 лв общинска заплата.Някоя лелка от офисите на калинката в Старосел или Хисаря ще стане счетоводителка на МИГ, също срещу подпис върху 4-5минимални работни заплати,а реално ще получава 500-600 лева от сдружението за напояване или офиса на калинката.

Емил Нанев ченгето ще стане директор на миг и той срещу 3-4 мин,.раб заплати. После ще даде на МИГ един по-голям и просторен офис за няколко хилядарки от незаконния блок на неговиа съдружник Ганчо Трончев.

В един момент ще се окаже че калинката с поставените хора ще усвои бюджета на МИГ от 600 хилки за 4 години,а бенефициентите ще се бият в кой сектор, колко пари да идат и как ще кандидатстват.

Виждам Учителя на младите кадри на СДС, бачо Пено.

Назначения, кадруване и усвояване на Общински, европейски и държавни пари, но възниква въпроса кой ще копа царвецата?

Анонименurok

04 Май, 2017 | 14:57 

 А, стана сериозно. Стана интересно. Очертаха се едни параметри на бъдещата работа на МИГ, които Мустакова няма да научи на никакъв семинар. Сега остава само да си препише коментарите от Костов надолу, да си ги скрие и да ги чете ден през ден, защото влезе ли в описаната схема, лошо става.

 И за нея, и за БСП, и за калинки и за гербаджии. Ах, тези моменти на случайни срещи! Защо не ми се случат и на мен, ма да не са свързани с МИГ , а с някой интелигентен мъж?

АнонименНе бойте се , деца

04 Май, 2017 | 15:16 

 Г-н Костов, ти си единственият човек, който в този сайт не се страхува да казва нещата такива, каквито са. Изрисувал си в коментара си картина като тази на колонадата, за която не е предвидена реставрация в проекта на Ганева. 

Давай все така! И да се боим, и да не се боим, все ще се загубим от света. Казвай нещата направо, те провокаторите се плашат от такива хора!

                                                                                              ХОРАТА И АГНЕТАТА

<a href=”http://perfectmoney.is” title=”Perfect Money – новое поколение платежных систем Интернета”>
<img hspace=”5″ src=”http://perfectmoney.is/img/banners/ru_RU/big-promo.jpg” width=”728″ height=”90″></a>

Предишна статия

БЪЛГАРСКИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ СЕ Е САМОЗАБРАВИЛ. ОТИВАМ ДА СИ ТЪРСЯ ПРАВАТА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА.

Следваща статия

БОЙКО И ОСТАНАЛИТЕ

Други интересни