Кубрат Пулев

Автор: Няма коментари Сподели:

Кубрат Пулев победи изключително кривия американски боксьор Кевин Джонсън пред над 6000 зрители в “Арена Армеец”. Съперникът се оказа доста класен и издържа 12 рунда. Това беше 25-и успех за Кобрата от 26 мача. Единствената му загуба досега е от Владимир Кличко.

Така Пулев защити Интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация (WBA). Успехът прави българина задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF).

Боксовата корона ще бъдe заложена в сблъсъка между Антъни Джошуа и Владимир Кличко утре вечер. Британецът и украинската легенда излизат пред 90 000 зрители на “Уембли”.

Image title

В първия рунд Кубрат тръгна предпазливо, а левият прав на Кевин Джонсън се оказа доста бърз и създаваше проблеми на нашия. Все пак Кобрата завърши с хубавата серия в главата на американеца точно преди гонга.

Във втория рунд софиянецът хвана по-добре движенията на американеца и го закова с няколко леви крошета. В третия превъзходството на Кобрата беше по-осезаемо. На два пъти той притисна Джонсън до въжетата, като му вкара тежки ъперкъти с левачката.

Лявото кроше на нашето момче за малко не свали американеца на пода в четвъртия рунд. Кевин се подпря на въжетата и успя някак си да се измъкне от нокдауна. В петия гостът отново се отърва по чудо след серия на Кобрата.

Последва по-скучен шести рунд, в който Джонсън поизравни играта. В седмия съперникът също се държа, но видимо започна да свършва въздуха и посвали гарда. Затова в осмия американецът направо се сви в единия корнер, събирайки въздух.

Картинката се повтори и в деветия. Тотална пасивност на Кевин Джонсън, но и няколко опасни контри. Той се оплака и от нечисти удари в гърба, с което си навлече гнева на публиката.

Залата буквално изригна, а Кубрат налетя зверски над свития на кълбо противник, опитвайки всичко.

В десетия силите явно напуснаха Джонсън. Съперникът на Кобрата дори не помисляше да посегне, а се криеше по въжетата. Публиката отново стана на крака, а  нашият озверя и смачка американеца. Картинката се повтори и в единадесетия.  

Кубрат завърши мача с великолепен рунд номер 12. И вдигна победоносно ръце. Съдиите му дадоха успеха заслужено.

“Невероятна публика. Благодаря й. Много опасен съперник , докато беше свеж. Бих го с повече удари. Само навеждаше главата, но и това го има в спорта. Готов съм не само за мач за световната титла, но и да го спечеля”, бяха първите думи на Кубрат.

Иначе на първия ред беше Андреа, половинката на Кобрата. Компания й правеха фолкдивите Преслава и Софи Маринова. До тях беше огромен гард. Всички носеха черни фланелки с фланелки “KOBRA”.

В залата беше елитът на бокса, световният шампион по културизъм Димитър Димитров и половинката му Биляна Йотовска.

Близо два часа преди срещата пристигна шефът на Народното събрание Димитър Главчев. Той поздрави в съблекалните братя Тервел и Кубрат Пулеви.

https://offnews.bg/news/Bojni_18805/Kubrat-Pulev-bi-korav-amerikanetc-v-12-runda_654240.html

Предишна статия

Програма! “Петнадесет лалета”

Следваща статия

Демокрацията приключва тогава, когато правителството…

Други интересни