Според Варненската ясновидка Гергана Герасимова…

Автор: Няма коментари Сподели:

ВАРНА

Според Варненската ясновидка Гергана Герасимова нашумя с поредицата от Книги „Тайните подземия на България” на писателя Милан А. Миланов, дълбоко под водите на Черно море, близо до Варна има изградени градове на седем нива от различни цивилизации и през различни етапи от развитието на планетата.

Първият от тях, който е най-дълбоко под земята е изграден още преди заселването на Земята с цивилизации от земен тип. В този град са разположени лаборатории на цивилизации, представителки на всички галактики във Веселената. В тези лаборатории се правят проучвания и измервания на земното ядро, както и различни манипулации с характеристиките, стойностите и производните на вълните, полетата и честотите на земното ядро. Има център, в който е изграден мощен реактор, свързан директно с ядрото. В този реактор чрез пречупване, издължаване и сгъстяване на стойностите се получават нови излъчвани вълни от междинен тип, съдържащи високо честотен потенциал и двойно модулирани фта двойки на микроедричните стойности.

Реакторът е свързан чрез втулоедрични канали с центровете на всички лаборатории, където след преработка със специфичните за съответната галактика енергийно-полеви стойности се ретранслират в зонален квазер и от там чрез концентрирани полета от горен квант се доставят в галактиките и прилежащите им планети за нуждите на обитаващите ги цивилизации.

КОМЕНТАРИ ОТ ФОРУМИТЕ:

“Във Варна има много тунели главният тунел -болница е на паметника горе на почивка вратата е заключена но с годините се е отворило друго място за вход . Има и тунели на нептун , под мостчето на влюбените в морската и на плажа всички остамали тунели са в училища и блокове”

СИМЕОНОВГРАД

СПОДЕЛЕНО ОТ ФОРУМИТЕ

“Недалеч от Симеоновград се е намирала стратегическа крепост.

Възникнала е още през 4 в.преди н.е. Била е тракийска, римска, византийска и българска, за да бъде срината около 13 век.

Превзета е първо от Крум, а в 1201 г. Калоян я превзема и с войските си се отправя да превземе и Варна.

За първи път се свързва с нашата история при хан Тервел. След като Загоре е подарено на хана, той построява първия защитен вал. Еркесията е започвала от Дебелт и след 148 километра завършвала при Констанция, като по този начин се свързвал Черноморският бряг с река Марица. Много по-известният Адриянов вал в Британия е с двадесеттина километра по-къс.

Констанция се е намирала на този малък хълм Асара. Старите хора разказват, че под крепостта има лабиринти от тунели. Правят се някакви разкопки и както се вижда на снимката има отвор към тунел, обаче никой не знае, пък и не казват какво е намерено вътре”

СЕЛО ДОЛЕН, ОБЩИНА САТОВЧА, БЛАГОЕВГРАД

Случайно пропаднал уличен калдъръм в центъра на село Долен, община Сатовча, открива подземния тунел, за който от стотици години поколенията на селото предават легенда.Отворът на тунела зейнал при опит да се постави отводнителна тръба, разказа кметицата на селото Валентина Мицикулева. Тя сподели, че много ядосана след пропадането, се обадила на фирмата, правила водопровода на селото и редила калдъръма, и ги обвинила в некачествено свършена работа.

Последвало разкопаване на пропадналото място и се отворил самият тунел, изработен прецизно със зидове от двете страни, покрит с глинен свод, и станало ясно, че легендата, за която се говорело от поколения, е истина. В близките дни в село Долен по покана на кмета Валя Мицикулева ще пристигнат историци, археолози и музейни специалисти за оглед.

Ще настоявам тунелът да бъде разкрит, да се проходи от професионалистите в тази област и да се установят дължината и разклоненията, които водят от църквата до старата джамия, където сега има построени къщи, и до местност на близо километър от селото ни. Ако проучванията са успешни, имам намерение да реставрираме голяма част от тази невероятна историческа находка и тя да стане туристическа атракция за село Долен, което и без това е обявено за паметник на културата, обясни Валя Мицикулева.

Тя коментира, че в кметството има архив от написаната легенда за този тунел от покойния партиен секретар на селото Божик Грозданов. Чела я бях преди, но едва сега, след като се откри тунелът, й обърнах сериозно внимание. Старата канализация на с. Долен е правена през 1912 г., тя е минавала над тунела, което означава, че е построен много преди години.

Божик Грозданов описва, че местното население се е крило от турците навремето в църквата и ползвало тунела, за да се спасява по него. Само определени хора са имали право да влизат в тунела. Описано е, че някъде по неговото протежение е имало специално помещение за складиране на оръжие. Посредством тунела затворените в църквата хора, търсили спасение, са били снабдявани с храна и оръжие. Според написаното от Божик Грозданов тунелът е бил за определени хора, които знаели да пазят тайната за него. В селото се говори, че е ползван от войводи на Ванче Михайлов, но това са само предположения, коментира Валя Мицикулева, която по няколко пъти на ден ходи до тунела и крои планове как тази историческа находка да бъде съхранена като историческа даденост.

Тунелът е темата на деня сред местното население и гостите на Долен. За съжаление, въпреки че в селото има много възрастни хора, никой от тях няма спомен за находката.

Нашите прародители сигурно са знаели нещо, но аз сега научавам и ми е интересно, това е пазено в тайна и затова малко хора са чували за него, каза 82-годишната баба Василка Карабожикова, която също прояви любопитство към откритието.

Иначе подземният тунел е широк около 70-80 см и висок около 1-1,20 м, като се предполага, че навътре е по-широк и висок колкото човешки ръст. Това ще се установява тепърва, стига историците и археолозите да проявят интерес. Готова съм да изготвим проект и да кандидатстваме за финансиране за запазването на тази ценна историческа находка, заключи кметът на Долен Валентина Мицикулева.


БУРГАС

СПОДЕЛЕНО ОТ ФОРУМИТЕ

“Да споделя за Бургас, има тунели на които входовете им са точно като слезете по стълбите към моста в дясно се завива веднага след стълбите. и се тръгва по тази уличка която води до бившата дискотека “Нептун”. Там има едни врати (според мен) които са зварени от няколко години. Но преди се влизаше. Аз съм влизал до някъде но са много тясни. Мисля, че излизат чак в к-с Меден рудник и са свързани с бункерите които се намират до блатото. Но това са само предположения.

“Преди работех в едно заведение в Стара Загора – в близост до Търговски комплекс Сити. Сега има магазин на място на заведението. Долу в едно помещение като мазе бяха кеговете на бирата. Там имаше вход към подземни тунели, които продължаваха далече навътре. С едно момче от персонала влезохме да разгледаме, но не открихме край и се върнахме обратно. Втори път не сме влизали. От него съм чувал, че тези тунели са под целия град.”


РУСЕ

СПОДЕЛЕНО ОТ ФОРУМИТЕ

“В периода 1990-1995 година в един от сериозните вестници излезна статия за безследно изчезващи хора. Смътно си спомням, но май се споменаваше за района на Русе, че имало подземна строго секретна база, в която се правели експерименти с хора и било пълно с всякакви ужасии, подобно на подземията в Денвър и други, познати ни неща за подземните бази, писано от Айк. Имаше и интервю с човек, успял да се измъкне от там, но държащ се в анонимност, за да не бъде хванат. Доколко е вярно това, не знам. Повече никъде не срещнах нещо по темата.

       Но в едно руско списание имаше статия, писана по разказа на ловец, жител в далечния Сибир как попаднал на едно от секретните им поделения и видял същества, подобни между човек и някакви животни, бил до база, работеща с генни експерименти. Обясняваше с какъв страх се измъкнал от там, стараейки се да не бъде забелязан.

       В това списание се печатаха и други статии на различни теми, от хора и за хора, откривали разни неща, но скоро след края на времето на Елцин като президент спряха да се печатат такива статии и списанието стана доста безинтересно.”

Странджа планина

Странджа планина е богата на мистерии и загадки. Има доклади за много подземни тунели,

 правени от атланти и траки. Докладвана е също срещана с Йети, при която след 20 секунден контакт, съществото се разтваря във въздуха пред очевидеца. Споменавам това, защото не е история типична за България и изобщо района – или както става ясно – поне досега не сме знаели.

Според едно интересно сведение, когато започва процеса по еретизирането и избиването на богомилите по света, те били събирани от цяла Европа и през таен подземен тунел, водещ началото си от пристанище на Черно море, били отвеждани в Странджа, в областта Марино селище, където били избивани. Говори се за над 66 000 избити богомили и седем посветени. Защо е било важно за някой да бъдат покосени точно там – остава загадка и до днес.

Тунелите, които е търсел Хитлер

Мистика витае и около т.нар. секретна мисия на Хитлер, игрални и документални филми се опитват да дадат някакви сведения. Догадките са, че Хитлер не е убит, а е избягал с други нацисти в

Аржентина. Той е контактувал с извънземни, които са му предоставили технологии, които все още не са били познати на Земята. Влизал е в техните НЛО, виждал е бордовите им компютри и т.н. С помощта на извънземни Хитлер е изградил подземните градове -лаборатории в Антарктида, които съществуват и днес.

Тайните подземия на България крият невероятни съкровища!? Това ли са търсили нацистите в България?

През 1939 година нацистите са открили в България древно подземие, откъдето са изнесли невероятни съкровища. Дори за целта са построили теснолинейката, за да пренасят златни и сребърни статуи, злато и много други ценности. В България все още има много неоткрити подземия на нацистите. Тук те са разработвали части за лунни модули, мислейки, че ще построят летателен апарат, с който ще достигнат Луната.

Тунели от замъка “Баба Вида”

Тунели от замъка “Баба Вида” водят в неизвестна посока, а проход под Дунав го свързва с отсрещния румънски бряг.

Преди месец предположението се потвърди, след като иманяри попаднаха на подземни изкопи в крайдунавския парк на около 50 м от замъка.

Не само тунелите, но и самият комплекс “Баба Вида” не е проучен достатъчно и е загадка какво се крие в него особено в античните пластове. Това се потвърждава от карта, на която са отбелязани местата с осъществени през годините сондажни проучвания. Тя показва, че почти 90% от обекта е “бяло” петно, но въпреки това от 1990 г. в него не са правени никакви археологически проучвания.

Това, което днес е познато и се вижда от “Баба Вида”, всъщност е видът на крепостта от османския  период, когато тя е преустроена и е изпълнявала функции само като отбранително съоръжение.

Средновековният замък обаче е изглеждал по различен начин, защото в него са живели видинските владетели, включително и последният български цар от XIV в. Иван Срацимир.

Знае се, че българската крепост е стъпила през втората половина на X в. върху останките на античния римски град Бонония, строен в периода I-IV в. В българския период до края на XIV в. крепостта се превръща в замък. Благоустроявана е, като последното разширение е направено от цар Иван Срацимир, на когото е именувана главната кула на замъка.

Така “Баба Вида” заема площ от 9,5 дка и има вътрешен и външен двор, а крепостният пояс е заобиколен с ров. Жилищата са били на 2 етажа с изглед към вътрешния двор, а в него е имало и царска църква.

“Доказано е, че “Баба Вида” лежи върху Бонония, след като проф. Стамен Михайлов при сондажни проучвания през 1957-1959 г. открива на територията на крепостта римска кула”, казва археологът от Регионалния исторически музей Оля Миланова. Тя припомня, че на този обект е работил и археологът Въло Вълов – откривателят на Калояновия пръстен, който е намерен в гроб в църквата “Св. 40 мъченици” в Царевец. Той така и не успява да публикува откритията си, а находките му се пазят в кашони.

Едно от публикуваните му разкрития е на останки от средновековна църква параклис, която е обслужвала царското семейство.

“Очаквам бъдещи археологически проучвания в южната част на “Баба Вида” да дадат интересен материал, защото строителството от най-силния период от времето на Второто българско царство XII-XIV в. е покрито от османските градежи”, казва Миланова.

Според нея археологически сондажи трябва да се направят на няколко места в крайдунавския парк на Видин, за да се установи накъде са водели тайните тунели. “Няма замък и крепост през Античността, който да не е имал връзка с външната част чрез такива тунели.

От “Баба Вида” по-скоро е имало система от тунели и изходи към вътрешността на сушата, отколкото под Дунав. Последното ми се вижда фантасмагория”, категорична е археоложката.

Тя споделя, че знае за вход към тунел, който тръгва от външния двор на замъка, но още през 70-те г. е бил затрупан и никога не е проучвано накъде води. Иманярският изкоп от миналия месец свърши част от работата на археолозите и разкри подземен тунел със зидан свод от тухли и камъни, което е попречило на слягането на земните пластове през вековете и го е запазило.

Накъде е водил той, дали е имало тунел под Дунав и друг към намиращия се в близост т.нар. Венециански склад от времето на Иван Срацимир, са въпроси, които чакат отговор. Както и бил ли е наистина Влад III Цепеш, познат като граф Дракула, във Видин.

Исторически документи твърдят, че най-известният вампир е бил по нашите земи, а средновековна поема твърди, че той е бил и във Видин, като посочва града с тогавашното му име Бъдини и като столица на България (градът наистина е столица на Видинското царство на Иван Срацимир).

По разкази на очевидци през 1463 г. средновековният немски поет Михел Бехайм пише в поемата си “За един злодей, който се наричаше Дракула – войвода на Влахия”, следното: Четиристотин шестдесет и втора – година на плача и на позора. Тогава Дракула се устремил на поход към големия Никопол и както след това узна Европа, към двайсет и пет хиляди избил неверници и християни.

Споменът за унищожаването на Видин от Дракула е описан така от Бехайм: …до столицата на България, опасана от крепост здрава. Бондан ратта му я зовеше, а Биндин турците, понеже те я владееха тогава. Войските кралски завладяха със щурм задържен твърдините – погубиха те първенците, че все проклети турци бяха.

Дали в замъка “Баба Вида” може да бъдат намерени и материални доказателства за присъствието на Дракула и касапницата във Видин, може само да се гадае. Самият Дракула описва детайли от военните си действия от южната страна на Дунав в писмото си от 11 февруари 1462 г. до Матей Корвин.

Има и други исторически доказателства, че Влад III Цепеш се е подвизавал по нашите земи.

Предишната година султанът на Османската империя Мехмед II Завоевателя наредил на управителя на Видин Хамза паша да скрои клопка на Дракула, за да го плени или убие. Не се знае с какви послания Хамза паша изпраща при влашкия княз мъж с име Томас Катаволинос, за да го примами да дойде до Дунав и да мине на юг.

Някак си Дракула узнава за клопката и успява да хване и Катаволинос, и Хамза паша. После следва кървавият му поход между Видин и Никопол и набиването на кол на десетки хиляди.

Набиването на кол е бил любимият му начин за умъртвяване заради постепенното разкъсване на вътрешностите на човека, което било свързано с жестоки болки, а агонията продължавала с часове или дни.

Според историческите източници Дракула е умъртвил по този начин между 40 000 и 150 000 души. Заради това още приживе получава прозвището Цепеш – от славянската дума цепя.

За другото му прозвище – Дракула, има обяснение в тогавашните румънски поверия. Влад Цепеш се е отказал от двойното причастие в православието – с тялото и кръвта Христови, защото приема католическата вяра. Според румънско поверие отреклият се от вярата си православен задължително става вампир.

Според тогавашните разбирания за вампири се смятали магьосниците, сключили съюз с дявола, на които им била нужна човешка кръв за магически обреди.

С действителната личност Дракула постъпват по всички правила за умъртвяване на вампири. Той е пронизан с кол в гърдите, а главата му е отстранена от тялото и е занесена в Цариград. Тялото му е погребано в манастира в Снагов, където през 1930 г. археолози откриват в безименен гроб срещу олтара скелет без глава.

“Ковачевско кале”, Попово

Aрхеолозите, разкопаващи западната крепостна стена на “Ковачевско кале” до Попово разкриха още една зазидана врата. Тя се намирала на около 3,50 метра северно от кула 10 и недалеч от

 незапазената днес ъглова кула, свързваща западната със северната крепостна стена.

Входът е бил широк малко над 1,60 метра, а височината му, при днешното състояние на запазеност на укрепителната система, не може точно да се установи. Проходът в стената, добре прикрит и защитен от гореспоменатата кула, е давал възможност за безпрепятствено и незабележимо напускане, в случай на необходимост, на територията на укрепения град.

На един по-късен етап, вероятно при управлението на император Теодосий I, проходът в дебелата 3,20 метра крепостна стена е пострадал и е поддал вследствие на силно земетресение и поради опасност от самосрутване е бил запълнен с камъни, хоросан и зазидан.

Въпреки взетите от древните строители аварийни мерки зазиданото пространство, под тежестта на многотонната крепостна стена, е поддало и се е издуло, но без да се самосрути. В това състояние то е застинало векове наред, и така е разкопано и разкрито от археолозите днес.

Археологически разкрития показват, че подземни тунели има не само в България, но и такива свързващи дори Шотландия с Турция.

Археолози разкриха таен проход в древната крепост Русокастрон

Археолози разкриха таен проход, свързвал древната крепост Русокастрон с близката река. Известната още като Червената крепост се намира близо до Бургас.Кулата е била замаскирана като част от отбранително съоръжение, но всъщност е снабдявала с вода жителите на крепостта. До нея водел таен проход, построен в V век.

“Това нещо е било под земята в голямата си част, с платформа ходова отгоре, като по този начин отвън то е било скрито. Самото съоръжение изглежда отвън като една малка крепост, която просто е куха, с таен проход вътре в нея и с кладенец”, разказа археологът Милен Николов.

Според археолозите проходът е изграден върху пътека, използвана още от траките, които посещавали древното светилище на Богинята-майка в пещерата над него. Днес то е известно сред местните хора като Русината дупка.

Русокастрон, наричана още Червената крепост, тъй като е изградена от червени скали, е играла важна стратегическа роля, спирайки нашествията на варварските племена към Византия. По-късно е част от охраняемата граница между българската и византийската държава.

“Продължава да съществува във Втората българска държава като основен форт на север или на юг – или съм сърцето на България, или към сърцето на Византия. При всички положения, всички са се стремили да превземат Русокастренската крепост”, заяви Цоня Дражева, ръководител на разкопките.

С крепостта е свързана и последната българска победа преди падането на страната под турско робство. Въпреки че е паметник на културата, при военни учения през 1982 година е разрушена голяма част от нея.

“Отгоре пускат БТР-и, с насочен взрив разрушават замъка на крепостта и църквата, която ние намерихме като един скелет”, допълни Дражева.

Вандалските актове не спират и днес. Поради голямата й площ крепостта е трудно да бъде опазена. Сега надеждите на археолозите са с помощта на европейски фондове, стените на Червената крепост да бъдат издигнати отново.

А дали това “военно унищожение” е плод на случайност?

Силистра, “Меджиди Табия”

На един от най–красивите хълмове край Силистра е издигната “Меджиди Табия” – добре запазена турска отбранителна крепост, датираща от 1847 г. П остроена е върху стара римска крепост. Уникалното при нея са високите стени и подземните тунели, които стигат от хълма до ключови места в другият край на града. Крепостта е строена през 1841-1853г. Градена е от принудително събрани 300 български майстори, които след това са заточени в Анадола, за да не издадат тайната на крепостта.

Тайнствени древни тунели от Шотландия до Турция озадачават учените

Отдавна е известно, че в Европа съществуват тунели, чийто произход е труден за обяснение.

Още преди два века учени са успели да проникнат в тях и да направят своите първи важни бележки за видяното. Оттогава насам са открити много подземия. Някои европейски държави просто са тропосани от катакомби на дълбочина 20-30 метра. При това тунелите на някои места са свързани един с друг с помощта на допълнителни проходи.В резултат се получава гигантска подземна мрежа, простираща се от Шотландия, преминавайки под крайбрежието на Франция и достигаща чак до Турция.

Кой е изградил тази странна подземна система? Кога е била създадена тя? Тези въпроси и към настоящия момент остават без отговори.

Германският археолог Хайнрих Куш в една от своите книги предлага такава версия за появата на тунелите: Възможно е системата да е възникнала през каменната ера – преди повече от 12 хиляди години – повечето от тунелите според него са разположени непосредствено около местообитанията на древния човек. Куш допуска, че в древността подземията са били много по-мащабни. След време някои от сводовете се срутили. Освен това е възможно други участъци все още да не са открити от археолозите.

За какво е било нужно да се прокопават тунели с такава грандиозна дължина? Според учените тяхното предназначение било просто – защита от многочислените врагове, към които трябва да се прибавят и хищниците. Древните хора временно са се скривали в тези катакомби. Но не може да се говори, че тези тунели са били място за постоянно живеене.

Мнозина обаче се съмняват в изводите на германския учен. Според тях тунелите е невъзможно да бъдат прокопани в каменната епоха. Според опонентите на Куш тези тайнствени подземия са създадени далеч по-късно, пише сайтът Тайни. Така се допуска версията за хилядолетна история на катакомбите. Доказателства обаче не са намерени нито в полза на версията на Куш, нито на неговите противници.

Съществуват дори такива екстравагантни версии като тази, че всички тези тунели са прокопани от джуджета, за които толкова много е писано във фолклорните произведения. Австрийците даже наричат тези тунели дупките на джуджетата.

Тази версия сякаш намира потвърждение в диаметъра на тунелите – 70 сантиметра, което пасва за придвижването на тези приказни същества. Над тази версия можехме и да се посмеем стига да не съществуваха странни съединяващи проходи, чийто диаметър всичко на всичко е 40 сантиметра. Да се промъкне човек с обичайни размери през тях едва ли е възможно.

В нито едни исторически документ не е намерено споменаване макар и за един тунел с такъв диаметър. Възможно е тунелите да се били голяма тайна, пазена изключително строго.

Отговорите на всички тези въпроси предстои да бъдат дадени. Поради тази причина споровете около тунелите не затихват нито сред учените, нито сред любителите на загадъчното.

Огромен подземен град под древната столица на тракийското племе даки

Огромен подземен град с площ от 200 квадратни километра е открит под древната столица на тракийското племе даки – Сармизеджетуса (Западна Румъния).

Румънските археолози са успели със съвременна техника да определят разположението на 75 големи помещения, свързани помежду си с тунели и тайни коридори.

Археолозите предполагат, че там е имало древен град с инфраструктура, предназначена не само за отбрана, но и за живеене.

Смята се, че комплексът е бил изграден през първи век от н.е. или дори по-рано.

Сармизеджетуса е била главен военен, религиозен и политически център на независима Дакия, резиденция на дакийските царе, включително и на последния цар Дечебал.

Градът бил разрушен от римските войски по време на дакийските войни.

Самият цар на даките, чиято войска претърпяла поражение през 105 г. сл. Хр. от римски легиони, се самоубил, а отсечената му глава и дясната му ръка били изпратени на император Траян.

Град Сармизеджетуса бил унищожен, а сегашната територия на Румъния била наречена провинция Дакия, където започнали да се заселват римски легионери и жители на Римската империя.

Първата победа на император Траян над даките била в южната част на съвременна Румъния в района Адамклиси, което е отразено на барелефни колони, носещи името му.

При боевете са загинали пет хиляди легионери, както и няколко високопоставени военачалници, чиито гробове са запазени до днес. Даките, загинали при сраженията, били неколкократно повече от убитите легионери.

По време на управлението на режима на Николае Чаушеску на мястото на сражението бил издигнат огромен монумент и е създаден етнографски музей.

Румънските археолози вече години наред работят над разкопките на древната дакийска столица, където са открити много артефакти, както и много златни украшения, които има вероятност да са принадлежали на самия Дечебал или на близкото му обкръжение.

През 1999 година Сармизеджетуса бе включена в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Сармизеджетуса, разположена на 1200 метра надморска височина, е била стратегически отбранителен комплекс.

Една от загадките на даките се състои в това, че за изчезването им няма останали писмени документи.

Възможно е в открития подземен град археолозите да успеят да открият някакви документи за историята на гордия и войнствен народ, предпочел гибелта пред варианта да се предаде на завоевателя.

http://silnibg.blogspot.bg/2014/02/blog-post_18.html

Предишна статия

Два дни до Възкресение Христово…

Следваща статия

Подземните тунели в/на България – една от най-добре пазените тайни

Други интересни