Руският следствен комитет разглежда взрива в метрото на Санкт Петербург като терористичен акт…

Автор: Няма коментари Сподели:

Руският следствен комитет разглежда взрива в метрото на Санкт Петербург като терористичен акт, но не се изключват и други версии. Това съобщи говорителят на комитета Светлана Петренко. 

„Въпреки че е образувано наказателно дело по член 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация (за терористичен акт), следствието има намерение да провери и всички други възможни версии за този инцидент“, заяви тя.

Петренко заяви още, че в момента следствието изучава информацията във връзка с обстоятелствата около взрива. В тази връзка на мястото на инцидента продължава работата на следствено-оперативната група и следователите обработват всички доказателства, за които се предполага, че имат връзка за следствието. 

Продължават и разпитите на очевидци и служители на метрото, като също така се уточнява броят на загиналите и пострадалите. По думите й като се има предвид събраната до този момент информация машинистът на влака е действал професионално и в съответствие с тежката ситуация. 

„Взривът е станал в участъка между станциите, но машинистът е взел правилното решение да не спира влака, а да го докара до метростанцията, което е позволило незабавно да се пристъпи към евакуация и оказване на помощ на пострадалите. 

Не е изключено това да е помогнало за предотвратяването на още повече жертви“, посочи тя. Общо десет човека загинаха, след като взрив разтърси вагон на петербургското метро между станциите на метрото „Технологичен институт“ и „Площад Сенная“. 

Според данни на здравното министерство, освен загиналите, други 47 човека са ранени, шестима от които тежко. /ТАСС

Прочети още на:                                       http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4500623/

Предишна статия

ПРОРОКЪТ КОСТОВ

Следваща статия

За броени дни след изборите поскъпнаха водата, парното и природният газ, научихме, че нямало картел при горивата…

Други интересни