РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК – ЧЕТВЪРТИ В ОБЩИНАТА !

Автор: Няма коментари Сподели:

                               РАЗУМ, РОДОЛЮБИЕ, РАЗВИТИЕ

    Това беше записано в програмата на Реформаторския блок за парламентарните избори 2017 година. Три думи, които определят облика им. От този девиз би трябвало да се ръководят и в Реформаторския блок в община Хисаря.

    Ръководителят на общинската организация на СДС – инж. Атанас Куковски е стар политически кадър. Той знае какво означава да спечелиш местни избори, защото СДС е имало двама  сини кмета. Единият е Макавея Денков, а другият – Илия Жилов. Куковски знае какво значи да спечелиш и парламентарни избори, защото хиляди от общината гласуваха за СДС, когато министър- председател стана Иван Костов.

    От там нататък нещата се объркаха. На хоризонта се появи Н.В. Симеон втори и СДС изгуби парламентарните избори. След това се появи ГЕРБ и СДС загуби още позиции. Единственото, което остана на Куковски, беше да се доближи плътно до председателя на общинската организация на ГЕРб – инж. Бойко Гавраилов, за да имат успех на местните избори и да са заедно в Общинския съвет. Но..повече от двама – трима съветници нямаше в Общинския съвет  от синята коалиция. Така се стигна до сегашното положение, в което СДС под формата на „Коалиция за Хисаря” има двама – Атанас Куковски и Борис Витев. Кмет стана представител на Партия на зелените – инж. Пенка Дойкова.

   И дойдоха парламентарните избори на 26 март 2017 година. Този път Реформаторите направо се удавиха. От 6 223 гласували, те успяха да съберат едва 282 гласа в една община с един град и десет села. Това е не само тъжно, но и граничи с пълен провал.

     Реформаторският блок в общината попита ли хората искат ли силна държава? Как разказа на хората да правят икономика, освободена от административен произвол? Къде по време на предизборната агитация Реформаторският блок показа модерен патриотичен идеал, запазване на българската идентичност, макар да участваме в Европейския съюз и в НАТО?

Това не са празни думи. Това са водещи идеи в програмата на Реформаторския блок. Бяха ли тези идеи в основата на предизборната агитация на Реформаторите? Резултатите показват, че нищо от това не е достигнало до съзнанието на хората.

    На национално ниво Реформаторският блок остана извън Парламента, поради това, че дясното се раздели  на три – Реформатори, Да, България, Нова Република. На общинско ниво след Реформаторският блок, които станаха четвърти на тези избори, са Воля с 234 гласа, АБВ с 211 гласа, ДПС с 20 гласа и ДОСТ с 15 гласа. Не е добра картината.

    Тези, които са гласували за Реформаторите в община Хисаря, се питат не  е ли дошло време ръководителите на сините да се замислят политиката ли да си променят, за да имат успех в бъдеще, или лицата, представляващи дясното да сменят?

                                                               Тракийски Свят

Предишна статия

ПРОФ. ГИНДЕВ: АКО НЕ БЕШЕ ТУРСКОТО РОБСТВО, БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА Е 40 МИЛИОНА…

Следваща статия

БЪЛГАРИТЕ – ЛЮЛКАТА НА СЪВРЕМЕННАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

Други интересни