България до 26 март 2017

Автор: Няма коментари Сподели:

Уважаеми колеги и приятели!

Имам удоволствието да Ви представя новото издание на нашата платформа „Време за избор”.

Чрез нея можете да определите колко близо до Вашите собствени разбирания стоят предизборните програми на партиите и коалициите, които се явяват на парламентарните избори на 26 мат 2017 година.

Европейския институт и Лабораторията за публични политики към Департамент Политически науки на Нов български университет за пореден път провежда този експеримент в условията на предизборна кампания. Платформата е развита и поддържана със съдействието на Центъра за електронна демокрация, Арау, Швейцария.

Ако бихте искали да споделите своето мнение с нас, моля не се притеснявайте да ни пишете на адрес:

E-mail: vremezaizbor2017@gmail.com

Желая приятна и успешна работа!


Здравейте г-н Гълъбов,

Благодаря Ви за изпратената ми платформа “Време за избор”. Аз я изпробвах – не за да определя за кого би трябвало да дам гласа си (“най-близко стоящата до моите разбирания…”), а за да я подложа на изпитание и да Ви подам, при това пред свидетели, заключенията си (тоест, да получите някаква обратна връзка – най-полезното нещо за един изобретател и конструктор).

Според теста аз имам само слабо припокриване с три партии: ДПС (27%), АБВ-21 (21%) и Патриотите (18%). Понеже платформата не включва множество жизнено важни въпроси (напр.: “Съгласен ли сте, че трябва да съществуват политически партии, които да се издържат от държавния бюджет?”, “Съгласен ли сте, че професионалните политици (респ. политическите партии) трябва да притежават абонамент върху управлението (администрирането) на държавата?”, “Има ли според Вас разлика между “леви”, “десни” и “в центъра” политици?” и др. под.), тя няма как да може да даде резонна оценка на вижданията на истински недоволните и несъгласните. А те, както Вие би трябвало да знаете, са онези средно 60%, които или въобще не гласуват, или гласуват протестно.

И така, в моя случай (ако се излъжа да послушам този електронен съветник) аз би трябвало да подам гласа си за ДПС. Това е върхът на иронията, понеже – докато  призовавам към привикване на всички партийци пред един Народен Трибунал, за да отговарят за колективно осигурените на българите геноцид и национална катастрофа (виж тезисите и Програмата на Дисидентското Движение ЗАЕДНО, на www.zaedno.mobi ) – смятам, че към дяла на ДПС от общата маса на колективната вина трябва да се добави и един пункт, по който останалите партии не носят отговорност: holding the Constitution in contempt (за съжаление, не знам точното определение на българския юридически термин, но той има смисъла на презрение и пренебрежение към Конституцията). С други думи, Вашата велика платформа ме изкарва най-близък до най-отдалечената от мен партия!!! Горното е съвсем безпристрастно изразяване на точната ситуация; ако трябва да дефинирам личното си отношение, то то е еднозначно – презирам всички, които си “изкарват хляба” чрез политическа дейност (тук се включва и всичко останало що обслужва съвременната система; за сведение, няма смисъл да се разглеждат политиците и политиката ограничени само до България, или която и да е друга отделна държава, а само в тяхната общност и взаимовръзка). Това започва още от времето преди да избягам от “лошия комунизъм”, като трябва да отбележа, че тогава много от хората нямаха избор – сега оправдание с избора няма, включително безработицата! 

Вие с гордост посочвате, че платформата е разработена в Швейцария, но това е най-неудачния избор, ако трябва да се заимства нещо: в Швейцария действа това, което наричаме хибридна демокрация (силно застъпен елемент на пряка демокрация примесен с дял на представителния й вариант). В такава атмосфера няма как да се роди добър “съветник” за граждани на която и да е друга държава в света. Средният швейцарец не може да си представи, че може да зависи от идеите, желанията (или продадените му наставления) на тъпака-номенклатурчик, когото той с мъка удържа при постоянните изцепки (припомнете си, напр., колко пъти трябваше да излизат на референдум, докато тарикатите в Берн се отказаха ди ги набутват в ЕС)… 

Та – сума сумарум – от моята гледна точка Вие сте направили добра услуга на статуквото, но това не е което трябва на българския народ. Вашата “Време за избор” е анахронизъм; днес на България й трябват анализатори, политолози, антрополози, социолози и всички подобни, които – докато все още сервилните медии им дават форум, какъвто ние, дисидентите, не получаваме – да изплюят истината за голия цар. Понеже ние отдавна се занимаваме с това, нямаме нищо против да използват съкратените до минимум слова наши постановки, напр.: 1) представителната демокрация дегенерира в Номенклатурокрация, 2) професионалната политика е коренът на злото и трябва да се премахне, 3) управлението на държавната администрация трябва да става (както в корпоративния свят) от професионални мениджъри, 4) контролът върху тези последните да става от Държавен съвет контролиран директно от квалифицирано избирателно тяло, и т.н.. 

При положение, че България се намира в състояние на национална катастрофа невиждана и нечувана през хилядолетното й съществуване, всякакви приказки встрани от горепосоченото е симбиоза с виновниците за националното бедствие, което – по нашата Програма – води до едно неприятно следствие за всички глашатаи на властта: изправяне пред Народен Трибунал за съучастничество, г-н Гълъбов! Разграничаването от българските рушители би могло да стане и по-безболезнено, за чувствителните – вж. напр. https://www.academia.edu/31991919/ /Забравените протести и незабравимите избори/, както и реферираните статии; на същия сайт в моя сегмент има още немалко други примери. Впрочем, сигурен съм, че има и много други способи, но така или иначе, по досегашната пътека със сигурност ще си останете платен клакьор на властта: Вие и колегите Ви би трябвало да знаете, че след изборите – независимо от комбинацията във властта – нищо съществено няма да се промени (както и в случая с президентските избори – вж. напр. https://www.academia.edu/30078526/ /За възторженото начало на поредния дълъг национален махмурлук/ и реферираните статии). А ако пък не го знаете, то значи, че се намирате не на мястото си. 

С поздрав,

Иван Даракчиев
——————————————-
Ivan Daraktchiev
Dukaty Ltd.

Предишна статия

Кеворк Кеворкян – Кантарът ни сякаш вече съвсем е дефектирал…

Следваща статия

Самая мощная трава, которая уничтожает стрептококк, герпес, кандиду, вирус гриппа и лечит более 50 болезней! (мащерка)

Други интересни