Докога ЦРУ ще се меси във вътрешните работи на България?

Автор: Няма коментари Сподели:

Ние от движение „Възраждане“ искаме моментална реакция от страна на Външно министерство в лицето на външния министър Ради Найденов към посланика на САЩ в България – Ерик Рубин, който трябва моментално да бъде привикан.

Причината за това е изнесената информация, която беше потвърдена от всички международни експерти и големи компании, в „Уикилийкс“, която разобличава методи, които са използвани от Централното разузнавателно управление на САЩ за провеждането на информационен шпионаж посредством компютри, таблети, телефони, телевизори и други устройства с модерни операционни системи.

В изнесената информация в международният портал се посочват документи, въз ознова на които става ясно, че 130 Български АйПи-та са били следени, между които има тези на големи банки, телекомуникационни компании, интернет доставчици и други. Отделно от това са публикувани и Български АйПи-та на Народното събрание, финансовото министерство и електронното управление на държавата. Те са посочени като потенциални или реални мишени за провеждането на информационен шпионаж.

Ние считаме това действие за неоспоримо вмешателство във вътрешните работи на нашата държава, която до моментът е била изключително лоялен партньор на САЩ и НАТО.

Нещо повече, по интересно съвпадения на обстоятелствата, разкриването на документите на ЦРУ става три дена след като настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че той и неговата лична сграда са били обект на информационен шпионаж, за което вече има назначено разследване. Редица международни медии посочиха, че това е резултат от битката на настоящия президент, на който му се пречи да упражнява ролята си, защото наднационалните сили желаят да запазят сегашното положение, изобилстващо от излишни конфликти и противопоставяне.

За нас от „Възраждане“ има съвсем ясна причина за излизането на информацията точно в този момент и тя е да спре формирането на международна антитерористична коалиция от 68 държави, които да се борят срещу радикалния ислямски тероризъм в Сирия и по света, в която коалиция САЩ и Русия ще са от една страна, както и от урегулирането на конфликта в Украйна. Разкриването на информацията за шпионажа цели създаването на разграничителни линии и удържането на досегашното статукво и отношения, които не са в интерес на България и света.

Ние считаме, че България, Европа и света са в процес на вътрешна трансформация, която от обществена се превръща и в политическа. Именно поради тази причина, ние категорично се противопоставяме на действията на държавни органи и конкретни техни ръководители, които служат на старото статукво и не се съобразяват с волята на своите граждани и техните избраници, в това число и тези на САЩ и ЕС.

Ние сме за възкресяването на националната държава и сътрудничеството с други държави, които осъзнават ролята от търсенето на своя собствен интерес в контекста на общия световен мир, сигурност и благоденствие и няма да позволим вмешателство във вътрешните ни работи, независимо дали това действие се прави Изток или Запад.

Днешното управление е неспособно да се справи в тази международна обстановка, то е слабо и беззъбо, а към него липсва уважение, което се транслира към липса на уважение на цялата държава като институция и обществото като такова. Ние сме носители на един нов подход, който ще накара светът да уважава България и нашите ценности за да ни възприемат като надежден реален партньор, а не подлога на глобалния финансов капитал, неговите интереси и структурите, които ползва.

http://www.vazrazhdane.bg/cru-vytreshni-raboti-bulgaria

Предишна статия

Кой реши, че бъдещето на България е да бъде мултиетническо общество?

Следваща статия

Костадин Костадинов: задължително въвеждане на образователен ценз!

Други интересни