Бисери от партийните програми

Автор: Няма коментари Сподели:

Кандидатстуденстките бисери ряпа да ядат пред кандидатдепутатските: Татяна Ваксберг прочете програмите на партиите за изборите на 26 март и подбра най-доброто от “реколта 2017”.

Председателката на БСП Корнелия Нинова

                                                         Председателката на БСП Корнелия Нинова

Да бие, да бие… ДПС! Това е единствената партия, която обяснява, че няма програма, защото така и така смята да си я променя:

Още в старта на изготвянето на нашата програмна декларация ние [решихме] да направим отворена програмна декларация, която до 26 март поне 9 корекции може да претърпи”. Мустафа Карадайъ, председател на ДПС, пред Асоциацията на организацията на българските работодатели, 22 февруари 2017.

Тези, които имат програми, имат и фантазия. Ето няколко примера как ще се оправи България: 

Как се подлъгва народ

Точно преди изборите ГЕРБ вмъкна Изборния кодекс в обществения дневен ред и така зададе тона на цялата предизборна кампания: популизъм и пак популизъм. Това предвещава едно: и този път избирателят няма да чуе истината. (12.01.2017)

Измишльотините на БСП

Безсмислените обещания на БСП

На кладата, стъкната за “евролиберасти” и “соросоиди”

Апартаменти, знамена, награди

Държавна подкрепа за (…) АЕЦ “Белене”, директна газова връзка с Русия и всички останали проекти с доказана икономическа ефективност.” Пост-истина за доказаните факти от програмата на БСП.

Държавата да даде възможност на млади семейства да закупят жилища на цена от 300 евро на кв.м. с безлихвено изплащане за 10 години.” Пазарен патриотизъм от Веселин Марешки в интервю за телевизия “Европа”, 5.02.1017 (партията обнародва програмата си на части, затова тук се цитират изявления, а не писмен текст.)

На всяко дете, независимо в кой клас е, докато ходи на училище, в началото на учебната година – [ще даваме] по 100 лева. Но да има над 4.50 успех. (…) Може да е 4.” Стимули на ръка от Веселин Марешки. Дарик Радио, 23 януари 2017.

Предоставяне на парични награди на разследващи журналисти, (…) довели до ефективни присъди или санкции на уличените лица.” Медийна иновативност от програмата на Реформаторския блок.

Недопускане на необосновано откриване на нови звена за обучение в системата на висшето образование и разрастване на мрежата без гаранции за високо качество.” Синтактично постижение от програмата на Реформаторския блок.

Въвеждане на (…) Ден на знамето, в който (…) българското знаме да се вее от всеки дом.” Стремително разрешаване на българските проблеми от програмата на Нова Република.

…споделяме мислите на Св. Августин, че Бог не е нещо телесно, но всички неща са от Бога. Не от водата на Талес, не от въздуха на Анаксимен, не от огъня на стоиците, не от атомите на Епикур…”. Благочестив прочит на политическото от Нова Република.

И няколко бисера от по-стандартен вид

… гарантираме в рамките на мандата минимална работна заплата от 650 лв. и средна работна заплата от 1500 лв.” Царски размах в политическата програма на ГЕРБ.

Увеличаване на учителските заплати с не по-малко от 15 % през първата година на мандата и 40% в края на мандата (…) на [стартовите заплати на работещите в здравната система и на младите учени до минимум] две минимални работни заплати; (…) осъвременяване с минимум 10% [на заплатите] на служителите в сектор “Сигурност”.” Десетина още по-царски предложения от програмата на БСП.

                                                                                                           http://www.dw.com/bg

  • Дата 25.02.2017

  • Автор Татяна Ваксберг

Предишна статия

Земята – златната мина на извънземните Stoycho Kerev

Следваща статия

Великата илюзия за България – Stoycho Kerev

Други интересни