ПРОТЕСТ В ОБЩИНСКИЯ МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР!

Автор: Няма коментари Сподели:

     Общинският медицински център  в  Хисаря стана известен с това, че четирима лекари и един зъболекар не искат да подпишат договор с Медицинския център. Това са д-р Чалъковяа, д-р Дончева, д-р Мирослав Павлов , д-р Иванов и д-р Канев.

    Спорът е за наема, който петимата специалисти не искат да плащат. Но освен наем Медицинският център трябва да дава пари за отопление, за осветление, за санитарка, за човека, който поддържа парното, за зелените площи, които са прилежащи към центъра и трябва да се поддържат.

 За помещенията, които  държат и които са  70 – 75 кв. м. , лекарите  плащат по 80 стотинки на кв. м. В новия договор е предвидено  да плащат с  добавките  около 190 – 200 лв.  Едно сравнение показва, че в Пловдив  лекарите плащат 400 – 500 лв.

    Протестиращите лекари  не са си плащали наема по стария договор, подписан с Медицинския център и затова са дадени под съд. Делото е спечелено от Общинския медицинския център на първа инстанция. Петимата лекари обжалват и сега делото отива в Окръжния съд.

     Въпреки съдебния спор четиримата лекари и зъболекарят не искат да подпишат и новия договор.

    В момента управител на центъра е д-р Иван Главчев, който временно изпълнява тази длъжност, тьй като договорът му изтече на 31 януари 2017 година. От общината го помолиха да остане управител, докато бъде проведен конкурс за нов управител. Той смята, че тези, които не плащат наем, където и да са, се смятат за самонастанили се и нямат право да използват помещенията на Медицинския център.

     Д-р Иван Главчев иска да успокои пациентите, че няма да останат нелекувани и се надява, че протестиращите лекари ще отстъпят от позицията си и ще се съгласят с условията на ръководения от него център .

                                                                                                    Тракийски Свят

Предишна статия

ХИСАРСКИТЕ ДЕЦА В АЛМАНАХА НА ДИМИТЪР БЕРБАТОВ !

Следваща статия

“Топлофикация София”

Други интересни