ДЪЛГОВЕТЕ НА ОБЩИНАТА!

Автор: Няма коментари Сподели:

     На 1 януари 2017 година община Хисаря отчита, че има 4 милиона, 22 хил. 653 лв. дълг. През годината ще бъдат изплатени 610 хил. лв. и дългът ще намалее на 3 412 513 лв. Парите са натрупани от действащи договори и намеренията за сключване на нови договори с фонд „ФЛАГ”.

     Да погледнем сега кои са договорите!

     Единият – № 85 е предназначен за финансиране на  извършени допустими разходи за изпълнението на одобрен проект: „Интегриран проект за подобрение на водния сектор на град Хисаря.”  Дългът е 1 785 336 лв.

    Договор № 685 е за финансиране на собствено участие на община Хисаря за следните одобрени проекти: „Интегриран проект за подобряване на водния сектор на град Хисаря. Изграждане на битова и дъждовна канализация на кв. Момина баня, Веригово и Миромир и град Хисаря и реконструкция и подмяна на водопроводна мрежа в Момина баня, Веригово и Миромир.” „Интегриран проект за подобряване на водния сектор – разширение, реконструкция и модернизация на Пречиствателната станция за отпадни води – Хисаря”. „Подготовка на инвестиционен проект /ТР/ – интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Хисаря”. Размер на дълга 1 435 384 лв.

         Договор № 370 е предназначен за финансирането на недопустими разходи на община Хисаря за изпълнение на одобрения проект: „ Интегриран проект за  подобряване на водния сектор в Хисаря.”Тук  дългът е 112 734 лв.

    Друг договор – № 369 е предназначен за  финансирането на собственото участие на община Хисаря за изпълнение на одобрен проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност  в ЦДГ „Пинокио”, ЦДГ „Дъга”, ОУ „Климент Охридски” – Хисаря и ОУ ”Христо Ботев” – Красново. Дълг – 11 400 лв.

    Договор № 687 е за финансиране на собственото участие на община Хисаря за изпълнение на одобрен проект: „Развитие на културно- историческите атракции на територията на община Хисаря” . Тук дълъгът е 88 310 лв.

     Последният договор  е предназначен за финансиране и рефинансиране на собствено участие на община Хисаря в резултат на възникнали ДОПЪЛНИТЕЛНИ И НЕПРИЗНАТИ разходи и ФИНАНСОВИ КОРЕКЦИИ при изпълнение на следните одобрени проекти: „Развитие на куртурно- историческите атракции на територията на община Хисаря”, и „Реконструкция и подмяна на амортизирана водопроводна мрежа в село Паничери, община Хисаря.  Размер на дълга на 1 януари 2017 г. е 563 848 лв.

    Финансистите на общината са разсрочили изплащането на дълга до 2026 година. Чак тогава дългът ще стане нула. Това означава, че освен инж. Пенка Дойкова , пари ще изплащат и следващия кмет, а след него и трети кмет. Докато инж. Дойкова е кмет, дългът ще бъде в края на 2019 година 2 мил. 192 хил. 233 лв. По време на нейния мандат общината ще изплаща всяка година по 610 хил. 140 лв.

    

                                                                                                                              Тракийски Свят

Предишна статия

Бетонни градини: Слънчев Бряг днес…

Следваща статия

България от 1965 година

Други интересни