Удар с мокрия парцал по народа и Баце!

Автор: Няма коментари Сподели:

Събуждам се тази сутрин и какво да видя? Жив съм! Поглеждам през прозореца с невярващи очи: същите скапани блокове отсреща, същите препълнени контейнери с боклук, заледените улици…

Не се успокоявам. Щипя се, удрям си шамар – няма съмнение: аз съм и съм същият като вчера: жив, уморен и празен. Само, че и това не ми е достатъчно, затова пускам телевизора. Новини. Президента Радев се среща с Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер. Бре, мааму стара. Усмихват се, ръкостискат се доволни, тупат се по раменете… Много моля, това сън ли е? Някакъв мираж? Или едноактни пиески от еднодневни автори са сменили сутрешните блокове?

Удрям си още едно-две шамарчета, щипя се безмилостно. После сядам в стария фотьойл. Разгромен съм. Адреналинът ще пръсне вените ми… Май прекалих с тревата снощи… Трябва да осмисля абсурда. Да не би Спилбърг да е получил българско гражданство по натурализация и да е почнал да снима у нас? Или през нощта Тръмп и Путин са преобърнали света до неузнаваемост?

 Не разбирам…

Как е възможно въобще?! Някакъв словесен буламач на онзи идиот Кафка ли се сбъдва или на другия луд – Бекет?! Стига бе, хора, ще се побъркаме! Не виждате ли, че и без това сме изтрещяли от разглезването на управляващите. Знаех си: заживеем ли богато и щастливо, както стана при ГЕРБ, нещо ще се обърка. Все някой ще пъхне кол в спиците на прогреса. Този тъпанар Мърфи с неговите скапани закони… Толкова свикнахме с чалгата и политиците, а сега… Имайте милост. Този народ – българския – се надява и моли 1340 години за живот по мед и масло и когато най-сетне удари джакпота с Борисов, вие, невидими злодеи, нанасяте подъл удар с мокрия парцал! (По хуманни съображения в един период от историята на Франция вместо да пускат ножа на гилотината, удрали отстрани с мокър парцал и осъденият умирал от инфаркт… Черен хумор, разбира се. Ножът е вършил цялата работа, но все пак е имало и вицове. Някои уччени обаче настояват, че парцала все пак е бил факт – един-два пъти. За джумбиш на публиката.) У на джумбишите не свършват, така че може и парцала да е изплющял…

 В блокиралия ми мозък започва да се промъква нещо като лъч в тунел “Ечемишка”, нещо като влечуго в тревата…

 -Ей,шефе, виж новата ми яка!

– Приличаш на чапла, глътнала чиния!

 Е, не съм ли секси?
 Мдаа, толкова си секси, че в теб би се влюбила само друга чапла, глътнала чиния, ако е сляпа и го е правила от години…
 Шефе, а.., това в кафето пърхот ли е?
Къде съм чувал този диалог? В парламентарното кафе? В резиденция Евксиноград? А, да – в сериала “Злостър-Черното влечуго“. Не, не с Цветан Цветанов в главната роля, а с Роланд Аткинсън.

Мен ако питате Цецо е по-добър, но няма връзки в Лондон. Неговите са в Германия, Брюксел и САЩ. Скоро и Бойко ще го разбере.

Но каква е връзката с моето събуждане и проблема, че съм жив?

 Сетих се.  Нали Той, Лилето, Влади финансисчето, Менда, Румито и пр. казаха, че няма да има живот след тях? Апокалипсис. Масово сепуко. Снеговалеж.

 Поглеждам плахо към телевизора: Румен Радев продължава да се разкарва из Брюксел и щаб-квартирата на ЕС и ЕК като у тях си. 

Посетил и НАТО. Ужас! Сърцето ми прескача… Иска валидол, нитроглицерин или в краен случай скоч. Най-добре скоч…

 Невероятно, скъпи братя и сестри! Не-ве-ро-ят-но! Радев, а не Бойко, е в Брюксел. Радев, а не Бойко се ръкостиска с баровците и батковците там. Дори му обещали още помощ за бежанците… 

Но какво става?! Нали Борисов каза, че без него ще се сринат магистралите?! Ще дойде Годзила. Ще пресъхне еврокранчето към България! Няма да има кой да вади от джоба си пари за пречиствателни станции, за партини през снега, за метрото, за съблекалните на стадиона в Разград… 

А кой ще се погрижи за осиротелите „Бистришки тигри”?! Кой ще играе карти с „котараците”? Кой ще прави класацията и промените в ръководствата на българския футбол? Кой ще печели тенис-турнира на ПИК? На чие рамо ще ронят сълзи и сополи медийни издатели и босове? За кого ще си вдигат полите и ще си свалят гащите същите тези достойни люде? Накъде ще тръгне паричният водопадо-поток от контрабандата, рекета, шантажите, синтетико-дрога-производството? Към кого ще се насочат обществените поръчка, ако не към… Господи?!

А най-вече: Делян сирак ли е вече или ще го дадат на ново приемно семейство в задкулисието? Кой ще тича с маркуча и шланга, ако стане някъде пожар? Кой ще кара снегорина? Чия глава ще краси „капутката”? На кого ще праща sms-и Главния във ВСС? Кой ще крепи и попълва самият ВСС? Кой ще праща потерите на НАП срещу негодниците, дръзнали да оспорят правото Му да огрява като Слънце? Кой ще опрасква репортерките? Кой ще контролира мафията? А прокуратурата? Кой, бе хора? Кой?!  КОЙ!

 Не, не… Сигурно сънувам кошмар… Тази държава и този народ не са възможни без Баце. Без него не са същите. Няма да са същите. Няма? Няма!

http://frognews.bg/news_127889/Udar-s-mokriia-partsal-po-naroda-i-Batse!/ 

Борис Петков

Предишна статия

Тръмп уволни главния прокурор…

Следваща статия

Мафията взе сигурността, здравето и смъртта ни – II част

Други интересни