Експерти в екипа на президента Радев!

Автор: Няма коментари Сподели:

Вижте първите експерти в екипа на президента Радев

Още днес се очаква за главен секретар на президента да бъде назначен доскорошният началник на Щаба на Военновъздушните сили полк. Димитър Стоянов, а за началник на кабинета му – Иво Христов. В екипа на Румен Радев се предвижда да влязат още проф. Емилия Друмева, международният секретар на БСП Деница Златева и бившият шеф на село Труд Николай Копринков.

Според посланието, което Радев отправи към депутатите при клетвата си на 19 януари – че им остава още една седмица, се очаква служебното правителство да бъде назначено до края на тази седмица. Най-споменаван в медиите за служебен премиер е председателят на 39-ия парламент проф. Огнян Герджиков, който вече обяви, че с него са водени разговори по темата. Има предположения, че част от секретарите на Радев ще бъдат пратени за служебни министри. Самият президент заяви в интервю за БНТ вчера, че ще заложи на експерти.

Със същия указ, с който се назначава служебният кабинет, ще бъде разпуснат и 43-ият парламент. Очаква се това да стане на 27 януари – в петък, за да може предсрочните парламентарни избори да бъдат на 26 март, каквато дата предложи БСП. Другият вариант за дата на вота е 2 април. Вероятно Радев ще свика консултации с партиите по въпроса.

http://frognews.bg/news_127381/Vijte-parvite-eksperti-v-ekipa-na-prezidenta-Radev

Предишна статия

Огнян Герджиков служебен премиер до изборите на 26 март…

Следваща статия

Опрасканият народ плаща… а насреща нищо!

Други интересни