Затворени са Дюлински, Троянски, Златишки и Върбишки проход

Автор: Няма коментари Сподели:

Затворени са Дюлински, Троянски, Златишки и Върбишки проход

Затворени за движение са Дюлински, Троянски, Златишки и Върбишки проход. Сняг вали в по-голямата част от страната, а в районите със снеговалеж пътищата се обработват от над 1600 машини, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Без ограничение за различните видове превозни средства е пътуването по автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Люлин“ и „Марица“. В участъка на АМ „Тракия“ от пътен възел „Зимница“ до Бургас е ограничено движението на камионите над 12 тона.

 Поради снегонавявания и нулева видимост в Бургаска област са затворени за движение първокласният път Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас, второкласният Ришки проход и път III-208 Провадия – Айтос.

 Без ограничение е преминаването през Прохода на Републиката временно е затруднено заради пътнотранспортно произшествие между лек и тежкотоварен автомобил. Пострадали хора няма, движението се регулира от екип на „Пътна полиция“. Инцидентът е станал в участъка между разклона за селата Бояновци и Въглевци.

 Пътуващите през Рожен, Превала и Печинско товарни МПС с ремаркета и полуремаркета трябва да са задължително с вериги.

Снегът пак създаде проблеми за шофьорите и пешеходците в СофияПочистването на столичните улици тази сутрин не е било качествено, сигнализират зрители

 Забранени за камиони над 12 т са проходите Петрохан и Шипка, а за превозни средства над 10 т са Вратник, Котленски и Твърдишки.

 Необходимо е шофьорите да карат внимателно с повишено внимание и по-ниска скорост, съобразена с пътните условия, без да предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства застрашава безопасността на всички шофьори и възпрепятства работата на снегопочистващата техника, подчертават от АПИ.

http://frognews.bg/news_127225/Zatvoreni-sa-Diulinski-Troianski-Zlatishki-i-Varbishki-prohod

Предишна статия

Цените на горивото по света: от 0.01 до 3.58 лева за литър/ 1.99 лeвa у нас/

Следваща статия

Пеевски окупирал 100 000 кв.м. обекти на чужди инвеститори

Други интересни