Радев: Крим дефакто е на Русия

Автор: Няма коментари Сподели:

                   Румен Радев

”Ако погледнем назад в историята, можете ли да дадете пример, в който те (санкциите – бел.ред.) са довели до позитивен ефект? Обикновено санкциите се налагат с много шум и се вдигат много тихо. Знам, че те нанасят на Русия толкова щети, колкото нанасят и на европейските държави. Това каза новоизбраният президент Румен Радев в интервю за France24.

Той призовава на въпроса за анексирането на Крим да се гледа прагматично. Защото “теоретично Крим е украински, но дефакто е на Русия. Не можем да пренебрегнем факта, че в Крим се вее руският флаг и това е реалността”.

 Важният въпрос, според Радев, е искат ли хората в Крим да се върнат в Украйна. В интервюто за френската медия той подчертава проевропейската ориентация на България и факта, че руското влияние върху икономиката на страната трябва да се разглежда отделно от политиката и ЕС.

 “Не е важно откъде идват газът или нефтът, важно е цените да са ниски, а доставките да са стабилни”, казва още Радев, цитиран от НТ. И се надява Доналд Тръмп да възстанови диалога и доверието с Русия.

 Относно приемането ни в Шенген, той изтъкна, че страната ни отдавна е изпълнила всички изисквания.  Относно системата за разпределяне на бежанци в ЕС Радев посочи: “Нашият народ е състрадателен. Ние винаги сме помагали на хора в нужда. Тук имам предвид бежанците – онези семейства, която бягат от ужаса на войната. Но сега фокусът се премества от бежанския проблем към мигрантския проблем и разликата е голяма. Дъблинският регламент е несправедлив за държавите в периферията, като България, Гърция, Италия и Испания. Ако се вземе решение за тези нелегални мигранти, регистрирани в държавите в периферията, да бъдат върнати там, това ще превърне тези държави в буферни зони. Това, по мое мнение, е несправедливо.” Той изтъкна, че финансовите ресурси на страната ни не са неограничени, за разлика от държави като Германия и Франция.

http://frognews.bg/news_126830/Radev-Krim-defakto-e-na-Rusiia/

Предишна статия

Борисов: Предупреждавах министрите, че…

Следваща статия

Санкциите срещу Русия скоро ще паднат, уверен Румен Радев

Други интересни