Студено и снежно…

Автор: Няма коментари Сподели:

 С усилване на вятъра от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни. 

В крайните южни райони и по Черноморието преваляванията ще са все още от дъжд, но до обяд и там ще преминават в сняг. Със силния вятър и снеговалежите в Северна и Източна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания, съобщиха от НИМХ. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са предимно между минус 7° и минус 2°. 

Още след обяд валежите ще отслабват, а през нощта срещу събота на места и ще спират. Над планините ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни. 

Ще духа силен вятър от североизток, по високите и открити части до бурен, предимно южен вятър. По високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижават, на височина 1200 метра ще са минус 8° – минус 6°, на 2000 метра – минус 12° – минус 10°. 

По Черноморието ще е облачно, преди обяд с валежи предимно от дъжд, на места значителни. След обяд валежите ще отслабнат и ще преминават в сняг. Вятърът ще се усили и ще бъде силен до бурен от север. 

Преди обяд температурите ще са положителни, но с нахлуването на студения въздух ще се понижават и към 14 часа ще са между минус 4 и 1°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала. Температурата на морската вода е 4-6°.

                                         Прочети още на:              http://www.bgnes.com/vremeto/vremeto/4480365/

Предишна статия

Красивото лице на зимна Москва

Следваща статия

Горячий снег!

Други интересни