Кобрата спечели пояса в “Арена Армеец”

Автор: Няма коментари Сподели:

                                                https://www.youtube.com/watch?v=r43bzpIe3to

03 декември 2016 

Нигерийския кошмар издържа 3 рунда! Кобрата спечели пояса в Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев е новият носител на интерконтиненталната титла във версия WBA, след като отказа след третия рунд своя съперник Самюел Питър – Нигерийския кошмар.  Състоянието на нигериеца не му позволи да продължи да се боксира и реферите обявиха победа за Кобрата с технически нокаут. Така българинът получи втори шанс в кариерата си да се бори за световната титла в тежката категория във версия IBF, като мачът отново може да е в София.

Кубрат Пулев - Самюел Питър - Мач за интерконтиненталната титла в тежка категория

Началото

Българинът се появи в залата под звуците на 100 каба гайди и наметнат с модерен вариант на родопски ямурлук, а 15 000 в залата започнаха да скандират името му и “Българи, юнаци”. Кобрата беше допълнително надъхан и от емоционалното изпълнение на химна от публиката в залата.

I рунд

Кубрат започна с прав ляв, а Питър пробва да скъси дистанцията. Нигериецът понесе нов прав ляв, но опитите му да се приближи до Пулев продължаваха. Поредният ляв прав намери главата на съперника на българина. Кобрата играеше предпазливо, но успя да пласира още няколко добри удара в главата и тялото на съперника.

II рунд

Трудно начало за Кобрата, който понесе удар от Нигерийския кошмар още в началото на рунда. Питър продължи с активните си действия, но Кобрата умело държеше дистанция и тормозеше съперника с комбинации от леви и десни прави. Бившият световен шампион ставаше все по-настойчив в опитите си да намери добре Кубрат, а рундът с размяна на удари, като Питър намери българина след удара на гонга.

Кубрат Пулев - Самюел Питър - Мач за интерконтиненталната титла в тежка категория+47

III рунд

С попадения в главата на Питър ляв прав, последван от десен, започна третия рунд. Нигериецът нямаше никакъв шанс да удари българина, освен от близка дистанция и той търсеше всякакъв начин да скъси дистанцията, дори и с цената на това да понася удари. Минута преди гонга Кубрат разтърси сериозно Питър с ляв прав, от носа на нигериеца потече кръв, а умората вече започна да му личи. Четвъртият рунд така и не започна, след като реферът отсъди технически нокаут. Оказа се, че Питър има проблеми с десния лакът, който не му позволява да продължи мача.

Кубрат Пулев - Самюел Питър - Мач за интерконтиненталната титла в тежка категория+47

Така Кобрата си тръгна с интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация, но и стана официален претендент за пояса на друга организация – Международната боксова федерация. Пулев в момента е номер 2 в ранглистата. След успеха той почти сигурно ще се изкачи с една позиция и ще получи шанса да предизвика шампиона. В момента носител на пояса е Антъни Джошуа, но само след седмица може да бъде Ерик Молина или евентуално дори Владимир Кличко, с когото британеца планира да се бие през пролетта.

Кубрат Пулев - Самюел Питър - Мач за интерконтиненталната титла в тежка категория

За пръв път в своята професионална кариера Пулев се боксира на родна земя и то само на няколко километра от мястото, където е роден. В последните няколко години Кобрата непрекъснато търсеше варианти да се бие в София, но интересите на неговите промоутъри от „Зауерланд“ не съвпадаха с тази възможност. Сега най-сетне това се случи. Немците останаха впечатлени от огромния интерес от срещата. Ако всичко мине по план, това може да бъде първата от много подобни галавечери в столицата на България


                                                                             https://www.sportal.bg/news.php?news=637466

      

Предишна статия

Woman in Gold

Следваща статия

„Пътят” – Николай и Дима Ненчеви

Други интересни