Eрдоган ще пусне бежанците…

Автор: Няма коментари Сподели:

                                   Алекс Алексиев

Има опасност да се разпадне ЕС. Еврото е на път да изчезне, то е обречено. Порочна практика е да се печелят политически задачи чрез икономически политики. То не може да съществува в един съюз, в който има държави на такова различно ниво като например Гърция или Холандия. Люпен говори, че еврото служи на интересите на Германия. Ако то изчезне, за България няма да има последици. Това коментира в предаването “Здравей, България” експертът по сигурността Алекс Алексиев.

Как ще опазим границата си от мигрантите?

„Австрийците обещаха да изпратят войници на нашата граница, за да ни помогнат да я пазим. Това е едно положително раздвижване. Не трябва да забравяме, че главните политици в Европа продължават да позволяват на Ердоган да ги шантажира. Това е проблем, който се дължи на Меркел. Тя реши самостоятелно, че ще отвори границите на Европа и то без позволението на Европейския съюз”, заяви Алексиев.

 По думите му, е възможно границите на Турция да се отворят и да бъде пуснат потока от бежанци.

„Това ще се случи, ако Европа прояви да търпи тази наглост, проявена от Ердоган. Европа е виновна за това, че Ердоган се държи по такъв нахален начин поради това, че направиха една огромна първоначална грешка – че Меркел отвори вратите на мигрантите”, добави той.

 По думите му, Европа пази Турция, защото тя е част от медицинския съюз, което й дава право да търгува с Европа на префенециални цени, все едно е част от Европейския съюз.

„Ако това спре, Турция ще пропадне. Ако тя не търгува с Европа на преференциални цени, тя става просто една държава от Близкия Изток като останалите”, коментира експертът по сигурността Алекс Алексиев.

                                 http://frognews.bg/news_123855/Aleks-Aleksiev-Erdogan-shte-pusne-bejantsite/

https://www.bestchange.ru/?p=59129

Предишна статия

КТБ е окрадена от тези, които…

Следваща статия

От северозапад ще нахлува студен въздух – студ и сняг!

Други интересни