Политическите престъпления нямат давност…

Автор: Няма коментари Сподели:

Пиле не може да прехвръкне през границата ни. Ние сме за пример пред света. Всички ни хвалят. Не всявайте паника, няма мигрантска криза в България. Ние не търсим помощ, сами се справяме. 

Това са стотици пъти повторени през последните две години коментари на Бойко Борисов и назначената лично от него за вътрешен министър Румяна Бъчварова. Всяка информация за мигрантски натиск по границата ни, за препълнени бежански центрове, за трафик на хора се посрещаше на нож, а предупреждаващите бяха обвинявани в лъжи във всяване на паника и безотговорност. 

В рамките само на няколко часа всичко рухна – цяла България видя безсилието на Борисов и Бъчварова, както и оставената на произвола на съдбата полиция, която нямаше необходимото оборудване за елементарни безредици и организация. От днес според Борисов за случилото се в Харманли са виновни “Великите сили”, бомбардировките в Алепо и ….Фейсбук. 

При Бъчварова и главния секретар всяка реплика е повод за прокурорска проверка и не само! Според Бъчварова бунтът в Харманли бил организиран от член на радикална клетка! 

Ако е така, Бъчварова веднага трябва да бъде подведена под отговорност, защо е допуснала такъв човек да бъде в лагер и защо не са взети никакви мерки. 

Всеки обаче е в правото си да се съмнява в тези твърдения, които имат за цел да сплашат обществото, да дадат път на екстремистките партньори в тяхното правителство и да прикрият безсилието, некомпетентното и опасно поведение на управляващите! 

Само преди дни Бъчварова, в духа на Борисов, гласно заяви: Получавам похвали за работата си от цяла Европа. Ако е така, Бъчварова и Борисов трябва да отговорят на следните въпроси: 

– Защо австрийци, унгарци и словаци изпращат свои полицаи по сръбско-българската граница? 

– Защо в Сърбия има задържани български трафиканти на хора, а у нас няма нито един предаден на правосъдието? 

– Как само за 4 месеца има над 15 000 опита за нелегално преминаване на българо-сръбската граница? 

– Като премиер и вътрешен министър проверяват ли издадените документи за получаване на българско гражданство на хора, които нямат български произход? 

– Днес Борисов ще се обади ли на неговия приятел Ердоган да го попита, защо заплашва България с мигранти, след като той му е толкова верен и му предава политическите противници? 

-Опозицията също носи отговорност за тежката ситуация, защото само до преди месеци нейни видни членове организираха в Брюксел форуми, на които се осъждаше лошото отношение към мигрантите! 

Отговорите на тези въпроси би трябвало да предизвикат интереса на Прокуратурата и тя да поиска не само разпит! 

Нежеланието да бъдат изпратени български полицаи на македонско-гръцката граница, на унгарско-сръбската граница е толкова безотговорно, колкото и изпращането им напълно необорудвани и по българските граници. 

Политическите престъпления нямат давност, но отказът от търсеното на съдебна отговорност прави всеки орган в страната в съучастник.

Прочети още на:

                                                                 http://www.bgnes.com/bez-filtyr/bez-filtyr/4472415/

Image title

https://www.bestchange.ru/?p=59129

Предишна статия

Шоуто на Цацаров

Следваща статия

ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПЪТУВАТ С ВЛАКОВЕ /от Хисаря/

Други интересни