И ПРЕЗ 2017 ГОДИНА ЩЕ ИМА ПЕВЧЕСКИ КОНКУРС „15 ЛАЛЕТА”

Автор: Няма коментари Сподели:

    Председателят на сдружение  „Петнадесет  лалета” – музикалният педагог Иван Димов, който преподава музика в шестнадесет класа в училищата на Хисаря, вече започна да се подготвя за конкурса „  Петнадесет лалета”. Той ще се проведе през месец април 2017 година. Димов работи заедно с хората от сдружението, които са основно родители на настоящи и бивши певчески таланти.

    В таз годишния конкурс участваха над 400 ученици от цялата страна. Очаква се през 2017 година да бъдат още повече, защото певческият конкурс стана много популярен в България.

    Няма съмнение, че това музикално събитие носи слава на курортния град, но за да се проведе  на високо ниво, трябват пари. Тази година съветниците отрязоха две хиляди лева от бюджета, предвиден за „Петнадесет  лалета”. Трябваше да гласуват осем хиляди лева, а те гласуваха 6 хиляди.  За сметка на това помогнаха хотелиери, ресторантьори и бизнесмени от града.

    Рано е още да умуваме какво ще решат за следващата година общинските съветници. По- важно е, че много деца започнаха певческата си кариера от този конкурс и станаха известни с участието си в различни проекти.

    Иван Димов е радостен, че Даниела Пирянкова участва в конкурса за  сценична партньорка на г-н Андреев в „Щоуто на Слави” и стигна до полуфинал. Сега тя ще се състезава с още пет деца от страната. Даниела Пирянкова работи с един от най- добрите вокални педагози в страната – Руми Иванова. Това е дамата от Пловдив, която подготви за участие в детската Евровизия българското момиче Лидия Ганева.

    Като откривател на таланти, Иван Димов се надява, че през 2017 година ще се намерят щедри и благородни хора, които ще помогнат финансово за провеждането  на певческия конкурс „ Петнадесет  лалета” на толкова високо ниво, каквото заслужава град Хисаря.

    Традиционно в журито ще бъдат Мими Иманова и Развигор Попов. Специален гост на това събитие  и жури ще бъде  певицата Маргарита Хранова.

                                                                                                                       Тракийски Свят

https://www.bestchange.ru/?p=59129

Предишна статия

Как се забогатява в условията на икономика, чийто гръбнак са държавните обществени поръчки?

Следваща статия

На всеки километър (1971) Сезон 2 – Епизод 4

Други интересни