В армията летят фуражки – Ненчев е аут

Автор: Няма коментари Сподели:

А сега накъде?

В различни гарнизони на страната офицери, сержанти и войници са вдигнали тостове за победата на ген. Румен Радев на президентските избори и оставката на премиера Бойко Борисов и най-вече на военния министър Николай Ненчев, научи Фрог нюз. Празнували са в Граф Игнатиево, Карлово, Стара Загора, Варна, Смолян и в десетки други поделения.

За военни експерти и повечето от генералите в армията военният министър Николай Ненчев е най-слабият и най-некадърният министър след  Десети ноември. Той бе недолюбван от голяма част от военните заради слабата военна експертиза, политизацията на армията и скандалните назначения във ведомството. Като абсолютни калинки бяха  определени такива негови назначения като тези на Пламен Даракчиев, Бойко Станкушев, Валерия Кардашевска, Росица Русева и още десетки други.

Тъмни облаци кръжат и над главата на началника на отбраната генерал Константин Попов. Той дълги години е бил началник на новоизбрания президент Румен Радев, с който са има немалко разногласия. През последната година Попов застана твърдо зад военния министър Ненчев. Сега трябва да рапортува  на върховния главнокомандващ Радев. Дали няма да има смяна на карула и на върха на пирамидата в армията?

http://frognews.bg/news_123023/Frogoko-V-armiiata-letiat-furajki—Nenchev-e-aut

Предишна статия

Изборна еуфория… а КТБ, #Кой и Яневагейт?

Следваща статия

Службите в паника, шефовете треперят, подчинените се радват

Други интересни