Огнян Стефанов пред Диков

Автор: Няма коментари Сподели:

Огнян Стефанов пред Диков: Бойко Борисов знае кои министри вземат подкупи от 100 000 евро, кой държи каналите за дрога и кой прати „онзи“ SMS от заседанието на ВСС

Ina Drumeva 16/10/2016 

Журналистът Огнян Стефанов излезе с отворено писмо към Бойко Борисов, в което открито заявява, че премиерът знае кой му е изпратил „онзи“ есемес от заседанието на ВСС, но го е покрил. Диков прочете част от отвореното писмо, в което Стефанов твърди, че Борисов знае за бивши и настоящи министри, които участват в корупционни практики на най-високо ниво. В откритото писмо журналистът посочва и че Борисов е наясно с това кой е взривил джипа на Цветелина Бориславова, но умишлено не го разобличава. Наясно е, според него, и кой държи каналите за трафик на дрога в България.

„В това отворено писмо Огнян Стефанов хвърли обвинения, които никой до сега не си е позволявал да хвърли към Бойко Борисов в такава открита форма“, коментира Сашо Диков в рубриката „Държавата според стажанта“. Огнян Стефанов застана зад думите си от отвореното писмо и обясни подробности по телефона в ефир.

„Бойко Борисов бе заявил, че има план, според който хора БСП и ДПС са готвили ареста му и с него трябвало да се случи нещо фатално. Той го беше казал и от парламента. Имаше и закани, малко преди да бъде обявена номинацията на депутата Делян Пеевски за председател на ДАНС, той бе отправил сериозни закани и по адрес на Борисов и на Цветан Цветанов“, припомни Стефанов по телефона.

Журналистът твърди, че има доказателства за автора на смс-а, изпратен до Борисов от ВСС. „Това е висш магистрат. Консултирам се с адвокати, тъй като за близо една година ми се повдигнаха две обвинения“, заяви Стефанов и добави, че има независими източници, които посочват кой е този член на ВСС. Той обаче не пожела да разкрие името му на този етап и добави, че не е толкова трудна сметката.

Стефанов казва и че Бойко Борисов кои са министрите, които вземат подкупи от по 50 000 и 100 000 евро месечно. „Аз знам и съм 100% сигурен за някои източници, от които са получавали, а със сигурност те са получавали и от други. Той знае със сигурност кои са тези, които имат тази слабост“, обяви Стефанов.

По думите му основната дейност на българската прокуратура и управляващите, които и да са били те досега, това им е основната дейност – прикриване на корупцията. „Коя корупция е била разкрита у нас до сега? Аз не се сещам за нито една. Дори Батко и Братко триумфално си тръгнаха от съда, абсолютно невинни“, добавя Огнян Стефанов.

Той коментира и темата за наркоразпространението и търговията с амфетамини. „За всички хора, това, което казвам, не е някоя новост. Ние се впечатляваме, ако някой отвън ни ги напише и ни ги каже – френския или американския посланик, ако ги напише „Форбс“.
Ние живеем с тези неща от 25-30 години с тези неща. Каналът за дрога никога не се е прекъсвал, може би само някои от участниците са се променили“, добави Огнян Стефанов.

Той каза, че не се вижда често с премиера Борисов, но когато е имал възможност да говори с него, е споделял с него всички тези неща. „Един журналист, който работи в сайт с 5 човека, не може да бъде прокуратурата. Те казват – дайте доказателства. Ние ли да дадем доказателства? Ние може да дадем сигнал. Десетки хиляди хора са в прокуратурата и полицията. Намерете ги най-сетне всички тези доказателства“, призова Огнян Стефанов. „Пеевски взе над 1 млрд. от банката на Цветан Василев и не върна нито една стотинка. Те не са хора на Цветан Василев?“, каза журналистът.

                                                                                      http://www.bitelevision.com

http://cdn1.bitelevision.com/upload/2016/10/16/DIKOV_DARJAVA_OGNYAN_STEFANOV.mp4?_=1

Предишна статия

Отворено писмо до Бойко Борисов…

Следваща статия

Оглеждаме откъде може да дойде спасението…

Други интересни