ГОСПОДАРИТЕ БИСТРЯТ КАШАТА ОКОЛО ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ

Автор: Няма коментари Сподели:

                       ГОСПОДАРИТЕ БИСТРЯТ КАШАТА ОКОЛО ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ

Политиците винаги се измъкват. Най-добри са в хвърлянето на прах в очите. Ако има световно по хвърляне на прах в очите, нашите политици ще са шампиони. Особено ако става дума за задължително гласуване. 

 

ОПИТВА ЛИ СЕ ГЕРБ ДА ЗАГУБИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ?

 Ето как един експерт по избори ни обясни новата опция “не подкрепям никого” в бюлетината.

 Оказва се, че задължителното гласуване е същото като незадължителното, само че – задължително. Задължителното гласуване ще засили избирателната активност, но гласовете “не подкрепям никого” се прибавят към недействителните гласове.

 Първи въпрос: Означава ли това, че след изваждането на гласовете “Не подкрепям никого” се смятат за валидни само гласувалите за определени кандидати и процентите се разпределят между тях?

 

ШАМАНО-АСТРОЛОГИЧНИТЕ ТЪЛКУВАНИЯ НА ПОЛИТИЦИТЕ ЗА НОМЕРАТА НА БЮЛЕТИНИТЕ

 Втори въпрос: Ако над 50% са гласували “Не подкрепям никого” означава ли, че въпреки това президентът ще бъде избран от двайсетина процента от имащите право на глас?

 И за какво ти дават възможност “Не подкрепям никого”, когато тя е равна на празна или недействителна бюлетина. Уникална държава! Уникална каша! Продължаваме да се ровим в нея, не е зле да се поровят и ковачите на изборни закони.

Предишна статия

Зелените: Сечта в Родопите не ни интересува

Следваща статия

Тези случки казват всичко за България

Други интересни