ПРОТИВНИЦИТЕ НА НЕНКО КОСТОВ СА ТЪЖНИ!

Автор: Няма коментари Сподели:

    Днес, 22 октомври 2016 година се проведе заседание на ОИК – Хисаря. Причината – пълномощията на инж. Ненко Костов като общински съветник.

    Както сме писали тук, срещу решението на ОИК от декември миналатата година имаше две жалби в съда. Едната беше от „Коалиция за Хисаря”, а другата от ГЕРБ.

   Пловдивският административен съд отмени решението на комисията, но точно тогава беше направена от народните представители поправка в закона и  в нея се казва, че могат да се отнемат правомощията на общински съветник, ако той е осъден, след като бъде избран. А както се знае, Ненко Костов има условна присъда месеци преди изборите за местна власт.

    Всички членове на ОИК зачакаха с нетърпение какво ще бъде решението на съда по жалбата на ГЕРБ. Но изглежда някой  съветник на ГЕРБ – Хисаря е прочел правилно закона и ГЕРБ оттегли  жалбата си.

    Тогава Костадин Атанасов свика днес членовете на комисията, за да се произнесат и да вземат решение какво да правят с Ненко Костов. След три дни се навършва една година от неговото избиране за общивски съветник.

    На заседанието я нямаше само Елена Налбантова. Десет от единадесетте членове бяха там. На заседанието присъстваше и председателят на Общинския съвет – г-н Гатьо Султанов, поканен от заместник- председателя на ОИК – Петър Дишкелов.

След аргументи и контрааргументи се очерта кой е против това Костов да остане общински съветник. Това бяха Костадин Атанасов – председателят, Мина Рахова – секретар на комисията, Ангелина Петришка, Елена Драгневска,  Николай Марковски, Васила Марина. Да се запазят пълномощията на Ненко Костов гласуваха Петър Дишкелов от Български демократичен център, Теменужка Кривчева от АБВ, Мартин Джинджев от ДПС, Янко Янков от НФСБ. Така противниците не можаха да съберат  седем гласа, което е две трети от комисията, и с шест на четири не можаха да изгонят Ненко Костов.

    На заседанието се изказаха Мартин Джинджев, Мина Рахова, Петър Дишкелов и др.

  • Това, което правим тук е незаконно – каза заместник- председателят на ОИК.   

Според  адвокат Дишкелов щом са приели документите на Костов за кандидатстване за общински съветник и са го допуснали до избори, значи не може сега да го отстранят. Той попита като не се искало свидетелство за съдимост, кой отиде в Централната избирателна комисия и изиска  такова свидетелство, та от там да дойде писмо, в което да пише ОИК да предприеме мерки спрямо Ненко Костов – съветник, избран с преференциални гласове от НФСБ. Законът ясно посочва, че трябва да има влязла в сила присъда след избирането му – продължи Дишкелов и заключи, че това, което правят сега, е подлост.

    Интересното  е, че председателят на Общинската избирателна комисия свиква заседание в почивен ден. Печатът е горе в общината и не може да се отключи, за да се вземе да се подпечата протоколът. Затова и доката пиша това, протоколът все още не е качен в интернет.

Ще следим и ще ви осведомим как е формулиран и всички ли са го подписали.

                                         Тракийски свят

Предишна статия

ЧЕСТИТ 60 ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ НА КОСТА СТАМЕНОВ!

Следваща статия

Истинският герой на Втората световна война.

Други интересни