Това е картина от курортния град Хисаря.

Автор: Няма коментари Сподели:

                                       НЕПРИЯТНА КАРТИНА

    Това, което виждате, не е край някое село на общината. Това е картина от курортния град Хисаря. Заснетото е на задната част на базата на Медицинска академия. Имам  предвид бившия санаториум на народните представители, министрите и Президента. Някога по нареждане на БКП взели на хората земите и построили това, част от което днес стои празно.

     Непосредствено след 10 ноември  1989 година хората се събраха, за да си искат земите, но всичко отиде напразно. 340 дка парк с най- различни дървесни видове, храсти и цветя не можеха да бъде унищожени.

    Сега президентската сграда е празна. Имах възможност  след  10 ноември 1989 година да вляза и да разгледам всичко от долу до горе.  Работещите някога там  разказват, че на беседката срещу сградата е седяла Людмила Живкова, за да посреща изгрева на слънцето и да се  свързва с необозримото, непознато за нас. Имало на това място особена енергия.

    До тук всичко звучи като приказка. А истината е, че няма никаква възможност да се мине край задната част на така нареченото УБО.

      Това, което виждате, не е поточе, или рекичка, а мръсна миризлива вода, която си тече свободно по пътя. Хората използават нивата на кооперацията на Момина баня, за да минават от там. Да, ама нали е време за сеитба и стопаните  ще разорат нивата. Така пътят ще бъде прекъснат.

    Мръсната миризлива вода тече, защото когато се е изпълнявал проекта за канализацията   през миналия мандат, този стар канал е вкючен в каналицзацията, но без да бъде почистен нито  той, нито  шахтите.  Сега шахтите, пълни с най- различни отпадъци,  преливат и  обратните води течат на воля и си правят мръсни рекички.

Image title

Снимките показват  това. Проходимостта е около 20 метра. 300 – 400 метра са непроходими. За учудване на всички на това мръсно място  е поникнала зелена, хубава трева. И знаете ли какво правят животните като минават край тревата? Изобщо не я докосват.  

Image title

Хората се шегуват, че дори кравите на Балтона не пасат от тази поникнала в мръсното място трева.

   Може ли нещо да се направи от общината? Това могат да кажат само специалистите от отдела, който вече има началник. А може би работата е за Водоснабдяване и канализация?

   А хората от оня край  през това време ще избират между това да минат през мръсния поток, или да прегазят нивата на моминобанската кооперация.

                                                                                                            Тракийски Свят

Image title

Предишна статия

Къщата, от която всички искат да се отърват!

Следваща статия

Вадете пак чадърите – задава се дъждовна сряда, в планините ще вали сняг…

Други интересни