СЛЕД ЧЕТИРИ ГОДИНИ ИСТИНАТА ВЪЗТЪРЖЕСТУВА !

Автор: Няма коментари Сподели:

    На психически тормоз, на преследване, на осъществяване на болни амбиции беше подложен Ненко Костов четири години. Още тогава, когато Костов беше осъден на една година условно с четири години изпитателен срок и глоба 3000 лв., враговете му се успокоиха. Част от целта беше изпълнена – осъждат Костов и той спира да бъде общински съветник. Кой изпрати полицаите на обиск в дома му, кой поръча точно тогава да бъде арестуван за тракийски монети, които излязоха фалшиви, кой го дебнеше на всяка крачка, за да намери нещо нередно и отново да го прати на съд, това всеки го знае.

Жалби, жалби, жалби – все от определени хора, на които други от изпълнителната власт добре служиха.

    Още когато излезе присъдата за кражбата на ток, адвокат Красимир Елдъров заяви, че присъдата е несправедлива. Още повече, че Ненко Костов водеше граждански дела за надвзетите  суми и осъди дружеството, което му върна парите.

    От Пловдивския апелативен съд  делото против Костов отиде във Върховния касационен съд, а апелативният съдия върна 10 – те хиляди лева гаранция на Ненко Костов.

    Всичко, което се случваше в съда, беше бързо отразявано от пресцентъра на прокуратурата и от средства за информация, на които се предоставяше побрана информация.

 И преди няколко дни излезе следната:

                                          П Р И С Ъ Д А

№ 190
гр. София, 26.09.2016 г.

                           В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, Второ наказателно отделение, в публично заседание на двадесет и шести септември, през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЖАНИНА НАЧЕВА
ЧЛЕНОВЕ: 

1. БИСЕР ТРОЯНОВ
2. МИЛЕНА ПАНЕВА

при секретаря Илияна Рангелова и в присъствието на прокурора Атанас Гебрев като разгледа докладваното от съдия Троянов н.д. № 707 по описа за 2016 година

                                      П Р И С Ъ Д И :

ОТМЕНЯ, на основание чл. 354, ал. 5 във вр. с чл. 336, ал. 1, т. 3 от НПК, присъда № 1 от 04.04.2016 г. по в.н.о.х.д. № 574/ 2015 г. на Пловдивски апелативен съд.

ПРИЗНАВА подсъдимия Н. В. К., [дата на раждане] в [населено място], българин, български гражданин, неженен, неосъждан (реабилитиран), ЕГН – [ЕГН], за  НЕВИНЕН  в това, на 14.12.2012 г. в [населено място], [улица], № …, чрез другиго – подсъдимия Ж. Б. Г., да е осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на [фирма], КЕЦ К., на електрическата инсталация към електромер модел „И.” с № …., обслужващ партида на магазин с измервателна точка ….., на [фирма], с което е създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия, поради което го ОПРАВДАВА изцяло по повдигнатото му обвинение по чл. 234в, ал. 1 от НК.

ПРИЗНАВА подсъдимия Ж. Б. Г., [дата на раждане] в [населено място], българин, български гражданин, разведен, неосъждан, ЕГН – [ЕГН], заНЕВИНЕНв това, в периода от 14.12.2012 г. до 10.01.2013 г., в условията на продължавано престъпление, в [населено място] и в [населено място] село, област П., сам да е осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на [фирма], КЕЦ К. и КЕЦ С., на електрическата инсталация, с което да е създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия, както следва: на 14.12.2012 г. в [населено място], [улица], № …, осъществил неправомерно присъединяване към електромер модел „И.” с № …., обслужващ партида на магазин с измервателна точка …., на [фирма]; както и през периода от 1.01.2013 г. до 10.01.2013 г., в [населено място] село, [улица], № …, осъществил неправомерно присъединяване към електромер модел „И.”, с №[ЕИК], обслужващ партида на къща с измервателна точка …., поради което го ОПРАВДАВА изцяло по повдигнатото му обвинение по чл. 234в, ал. 1 във вр. с чл. 26 от НК.

         ПРИСЪДАТА Е ОКОНЧАТЕЛНА И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ И ПРОТЕСТИРАНЕ.

   Какво изгуби Ненко Костов за тези четири години? Загуби родителите си, живееше в тревожно очакване всеки ден, ходеше по дела за жалби, подадени от определени партии от Хисаря, слушаше заплахи, проверяваха му фирмата, очерняха авторитета му на бизнесмен и дори му провериха декларацията, подадена и проверена в Централната избирателна комисия, че е редовна. Заради него се образува клика, която поръчваше как да бъде унизен и смачкан. Връщайки се назад една година, две партии, които не можеха да му простят, че е спечелил място на общински съветник с преференциален вот, се заканиха до края на 2016 да го вкарат в затвора. И това дело във Висшия касационен съд беше очаквано с нетърпение от тях. След оправдаването на Ненко Костов, в същия ден бе оттеглена  жалбата  против Общинската избирателна комисия, която вече трябва да осъзнае, че промененият закон на 25 май не дава възможност на никой да изхвърли инж. Костов от Общинския съвет.

    И какво следва? Ненко Костов продължава да се бори за бъдещето на града, за правата на избирателите.   Въпреки всичко, което му бе причинено, той не спря да се бори. Нека само припомним, че спря строежа на една биоцентрала, защото тези инвестиционни  намерения  щяха да унищожат въздуха и чистотата на Черничево и Хисаря.

    С последното решение на Върховния  касационен съд, което е окончателно, хвърли в паника някои известни хора в общината и техните поръчители.   

Онова, което иска да каже Ненко Костов на хората е, да не се плашат, защото властта не е вечна. Истината излиза наяве, нека хората се борят, да защитават правата си и да бъдат смели в действията си –  призовава  общинският съветник Ненко Костов.

                                                                                                               Тракийски Свят

Предишна статия

КОЛЬЦО НИБЕЛУНГОВ /на руски език/

Следваща статия

SkyWay – Ирландия!!!

Други интересни