Преди няколко години в Хисаря пристигна една строителна фирма

Автор: Няма коментари Сподели:

                       ШУМНИ ДНИ, ЛИПСА НА СПОКОЙСТВИЕ

    Преди няколко години в Хисаря пристигна една строителна фирма. Започна да строи жилища и стана известна и толерирана от всяко управление на Хисаря. Без да споменаваме името на фирмата, трябва да кажем, че строителството им продължава, независимо дали е работен, или почивен ден.  Тежки камиони, булдозери, багери и строителна техника вдигат шум, който пречи на спокойствието на гражданите.

    Някои жители на Хисаря са се опитвали лично да говорят с представители на фирмата, но резултат няма. Други са се обаждали на кмета, но пак  продължава същото положение.

    В Наредба № 1 ясно е казано кога може да се вдига шум  и до колко часа. Не е ли време управляващите да направят една разпечатка на тази наредба и да я дадат не само на тази и други  строителни фирми, а и на всички, които имат  увеселителни заведения?

    В събота и в неделя градът е пълен с туристи, които идват в Хисаря с децата си. Как да си починат, като машините на тая фирма непрекъснато вдигат шум и нарушават спокойствието им? И  туристите  ли да прогоним, така, както прогонихме хората, идващи на минерална баня?

   Време е кметът – инж. Дойкова да се срещне със собствениците на фирмата, да чукне по масата и да им припомни, че събота и неделя са почивни дни. Не може в деня на Съединението фирмата да си строи, без да се съобразява с гражданите и гостите на града.

    Идват нови празници. И гражданите и гостите на града се надяват, че общината ще вземе мерки  и ще предприеме  действия.

Нашият Национален празник е 6 септември, строителите работят без почивка и с пълна пари, а днес е Курбан Байрам – строителите почиват!

Спазват своите традициите, но не и празниците в страната, в която живеем всички ние…

                                                                                         Тракийски Свят

Предишна статия

На всеки километър (1969) филм 1 – епизод 4

Следваща статия

Започва учебната година в община Хисаря

Други интересни