В ДЕНЯ НА СЪЕДИНЕНИЕТО – ХИСАРЯ РАЗДЕЛЕН

Автор: Няма коментари Сподели:

                  В ДЕНЯ НА СЪЕДИНЕНИЕТО – ХИСАРЯ РАЗДЕЛЕН

    Гражданското общество в Хисаря не е единно. Едни още тъжат за Ганева, други не обичат Дойкова. Едни критикуват, че няма културни прояви, други не одобряват това, което се прави. Едни искат ревизия на изхарчените пари в миналото, другите, отговорни за харченето,  мълчат като риби.

    И в Общинския съвет няма единство. Гербаджиите и  калинките мразят зелените и променените. Червените се накланят ту към Бузлуджа, ту към калинките. И както винаги става – намира се виновен. Нарочили са Ненко Костов – съветник от Национален фронт за спасение на България. Едни искат до сега да е изхвърлен, други държат на него, защото му е нужен гласа им.

Но ако стане така, че всички трябва да се вдигнат да защитят града, той ще е от първите.

    Дори на пазара, където хората отиваха просто да се видят, и там има разделение. Едни отиват, за да се разходят и да си купят нещо, втори да видят кой пече кебапчета.

    Няма единно мнение и за работата на общинската администрация. Едни казват, че там не се работи, други, че се пукат от работа. А трети просто гледат и чакат следващия кмет.

    Какво да кажем за чистотата, за горите, за селата, за парите, които все не стигат. Едни казват, че нямало пари, други – че не се харчат правилно, трети – че няма нито публично – частно партньорство, нито приети европейски проекти от това управление.

     Едни одобряват реставрацията в Археологическия резерват, други гледат колко стотици хиляди са похарчени за нея.

    И май най – единни сме в кръчмите. Там си пием, ядем и не мислим за утрешния ден.

   А, има и още едно място, на което се събират хората, обичащи литературата. Това е библиотеката при читалище „Иван Вазов”. Там поне говорят за проза и за поезия.

    Някои ще кажат, че това, което пишем, е просто израз на различни мнения. Нали за това живеем в демократично време!

Да, така е. Но нека се замислим кое от нашето разделение е в полза на Хисаря. Да се замислим кое може да ни обедини, кое да ни направи хора като ония, които тръгнаха, за да обединят България. И тогава може би ще ни олекне и ще си кажем: „ Живеем в Хисаря, значи трябва да милеем за него и да бъдем единни.”

                             Честит празник!

                                                                                                                    Тракийски Свят 

Предишна статия

Genius /на руски език/

Следваща статия

Един за всички…всички за един!

Други интересни