Следващата седмица есента ще напомни, че идва.

Автор: Няма коментари Сподели:

Следващата седмица есента ще напомни, че идва. Времето ще бъде с температури, които са по-скоро есенни, отколкото летни, предаде репортер на БГНЕС. 

Следващата седмица още в първия работен ден – в понеделник от северозапад започва захлаждане, казаха за БГНЕС от НИМХ. 

В Централна и Източна България през по-голямата част от деня ще остане слънчево и с високи температури. Следобед в повечето райони ще бъде между 31 и 36 градуса. 

Около и след обяд над Западна България ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и до вечерта ще се усети понижението на температурите. 

Това ще стане с ориентирането на вятъра от северозапад. Почти цялата следваща седмица може да я кръстим по-скоро есенна, отколкото лятна. През повечето дни облачността ще остане по-често значителна, макар че ще има временни разкъсвания в сряда за кратко и към петък. 

Като цяло на фона на честото развитие на купесто-дъждовна облачност, синоптиците от НИМХ очакват да има и значителни, интензивни валежи засега главно в западната и централната част от страната. 

На изток също ще има превалявания, но те ще са по-краткотрайни, макар че пак може да са интензивни. Все пак не бързайте да изваждате по-топлите дрехи от гардероба си още днес, защото захлаждането в цялата страна ще се усети във вторник. 

Тогава в повечето райони максималните температури вече ще са между 22 и 27 градуса. В западните райони дори може температурите да паднат и под 22 градуса, т.е. около 20 градуса. 

БГНЕС

                                                              Прочети още на: http://sh.st/CQG5P

Предишна статия

Как да бъдем винаги здрави?/на руски език/

Следваща статия

Как България може да преуспее?

Други интересни