Нека погледнем към Общинския съвет в Хисаря днес!

Автор: Няма коментари Сподели:

                                  СГРЕШИХМЕ ЛИ В ХИСАРЯ?
    На 25 септември 2015 година, когато в сайта бе поместена статията, че  бивши кметове и съветници отново са се  втурнали към властата, един читател писа:

    „Списъкът е показателен за нивото на местните политици, които си мислят, че са единствени и незаменими, а всички останали са под нивото им. Интересно защо се реанимират разни стари мумии като Макавеев, Пирянков, Дойкова, Рахова? Листите сигурно са пълни със стари имена, които също си мислят, че те са единствените с капацитет за управление. Къде е мястото на образованите хора, които имат знанията, а може би и опита да управляват? Защо отново ни се натрапват старите, изтъркани от употреба имена? В политиката Мона Лиза няма. Крайно време е да ги изпратим и тях в политическия Лувър, т.е. в музея и да им се “наслаждаваме”като лоши примери за управленци. Въпросът е как да пробият кадърните?”

    Добър въпрос, а отговорът? Нека погледнем към Общинския съвет в Хисаря днес!

Инж. Пенка Дойкова – бивш заместник – кмет стана кмет от Партия на зелените.

Инж. Пенка Ганева – бивш заместник – кмет и кмет на община Хисаря стана общински съветник.

Инж. Бойко Гавраилов – съветник от години пак стана съветник от ГЕРБ.

Инж. Атанас Куковски – съветник от  години и сега е общински съветник от „Коалиция за Хисар”.

Инж. Пенка Рахова – бивш заместник – кмет е съветник от БСП.

Инж. Вълко Макавеев – бивш кмет и съветник от Партия на зелените, сега е общински съветник.

Инж. Георги Пирянков – бивш кмет и съветник от Патриотичен съюз „Защита” днес е общински съветник.

Д-р Александър Александров – бивш съветник от ГЕРб и сега е съветник.

Д-р Стефан Недевски – бивш съветник, сега е общински съветник от местна Коалиция „Промяна.”

От същата партия беше избран Гатьо Султанов, който беше съветник от БСП, но поради различията с партийната политика, напусна партията. Сега той е председател на Общинския съвет.

Стоян Найденов – бивш съветник от ГЕРБ сега е пак съветник.

Пенчо Шапков – съветник от миналия мандат, отново е съветник от БСП.

Ива Вълчева – съветник от миналия мандат и сега е съветник.

 И кои останаха,  без да са били във властта?

Васил Пендев от ГЕРБ, Борис Витев от „Коалиция за Хисаря”, Митко Нейчев от Партия на зелените, Мария Мустакова от БСП и инж. Ненко Костов от Национален фронт за спасение на България.

Инж. Костов е единственият общински съветник, избран с преференциални гласове. Всички други , влезли в Общинския съвет, са от партийни листи.

    А сега прочетете отново коментара на читателя ни, написан един месец преди изборите за местна власт! Стана ли ви ясно какво сте направили на изборите?

     Очаквате действия ? Искате тези, които са за първи път във властта да са най- активни? Искате действия от Васил Пендев,  Митко Нейчев, Борис Витев, Мария Мустакова и инж. Костов? 

    Като споменах  името на инж. Костов, трябва да припомня, че нямаше да има разкрития за грешките на старото управление, ако не беше той. Той откри решението за дадената на „Агрокомерс 98”на Куковски 900 дка земя без търг и конкурс. Той откри имоти, които умишлено не са включени в търгове. Той се противопостави, когато на едни се даваше право на ПУП, а на други – не. Няма да изреждам всичко, а ще припомня, че има едни тръни, които се наричат „бабини зъби”. Забият ли ти се в крака, болките са големи, а изваждането им – трудно. Като този трън е инж. Ненко Костов, затова не го оставят на мира. Но някой ден тръните по част от общинските съветници няма да могат да се извадят и ще загноят.  И тогава ще стане страшно. Нищо, че сега са нахакани и наперени. Животът  на никой не прощава грешките.

    Така, уважаеми читатели, помислете си къде сгрешихте! А тези, които са били и са отново във властта, нека се раздвижат! Минаха десет месеца от новия мандат. Време е да се замислят. Накрая правя уговорката, че някои от съветниците не са съвсем заспали, мъчат да направят нещо, но къде са резултатите?

                                                

                                                                                                       Тракийски Свят                                                     

Предишна статия

Записки по българските въстания (1976) епизод 5

Следваща статия

“Всичко е светлина” Никола Тесла /на руски език/

Други интересни