Стадо коне едва не уби шофьор на куриерска фирма “Еконт”…

Автор: Няма коментари Сподели:
 

Шофьорът Ст. Петров пред struma.com: Едва оцелях, криволичих по пътя, добре, че нямаше насреща други автомобили и добре, че бях с голяма машина

Шофьор на ТИР, собственост на куриерска фирма “Еконт” едва оцеля след жесток сблъсък със стадо коне на АМ “Струма” по трасето София-Благоевград, научи struma.com.

Фаталният сблъсък станал около 03.30 часа тази нощ, 5 коня излезли на магистралата, незнайно от къде и се движели по платното, при вида на голямата машина стадото се подплашило, единият от конете се върнал и “челно” се забил в камиона: “Беше страшно, преживях истински кошмар”, разказа шофьорът Стефан Петров, пред Struma.com, откъде излязоха тези животни не ми е ясно, пътувах към Благоевград по магистралата, когато видях конете, движеха се срещу мен.

Като видяха камиона част от тях се разбягаха хаотично по пътя, а единият се върна и се удари в колата ми. За части от минутата загубих контрол, започнах да криволича по пътя, едва не се утрепах. Конят умря, камионът е с разбита предница. Спрях буквално шокиран.

Извиках колегите ми, претоварихме пратките и около 7.30 напуснах мястото, мисля, че е крайно недопустимо коне да се движат по магистралите у нас. Щастлив съм, че оцелях, защото съм опитен шофьор и успях да се овладея, ако това се бе случило с малък автомобил, гарантирам ви, че щеше да има човешки жертви, категоричен е Петров, който успяхме са намерим в базата на Еконт тази сутрин, минути преди да потегли на нов курс.

За случая са информирани органите, увреденият камион е закаран за ремонт, счупена е предницата му, казаха от Еконт.

П. Петров

                                                                         http://sh.st/Cp3Iw

Предишна статия

Танк Т 90/на руски език/

Следваща статия

Скромно българско участие в Рио днес

Други интересни