БСП издига официално ген. Румен Радев за кандидат-президент

Автор: Няма коментари Сподели:

          Самые дешевые обменники                                                    http://sh.st/XxMkV

Националният съвет на БСП се събира на закрито заседание днес, за да приеме платформа за президентските избори и официално да издигне кандидата на партията за държавен глава

Очаква се това да бъде освободеният като командир на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Румен Радев, около чиято кандидатура се обединиха ръководствата на БСП, АБВ и малките формации в коалицията “БСП Лява България”.

Кандидатът за вицепрезидент се очаква да бъде издигнат на следващ пленум, макар социалисти да прогнозират, че най-големи шансове за това има евродепутатът Илияна Йотова. Има мнения, че БСП и АБВ все още не можели да се разберат коя партия да излъчи втория в кандидатпрезидентската двойка.

Очаква се днес на гласуване като кандидати за държавен глава да бъдат предложени седем имена – на хората, които до снощи не си бяха направили самоотвод. 

Освен на ген. Радев и на Йотова това са имената на зам.- шефа на парламента Янаки Стоилов, на бившия лидер на социалистите Михаил Миков, на депутатите Румен Гечев и Таско Ерменков и на партиеца Марио Трайков.

В понеделник омбудсманът Мая Манолова се отказа от надпреварата с мотива, че има “задкулисни договорки”.

                                                                                                              http://www.dnevnik.bg

Предишна статия

Русокастрон с калдъръм за императори и царе

Следваща статия

По информация на в. „Ню Йорк таймс”, от 2006 година…

Други интересни