Частна американска компания…

Автор: Няма коментари Сподели:

Частната американска компания “Муун експрес” планира експедиции до Луната, всяка от които ще струва по-малко от 10 милиона долара, предаде ТАСС. Това заяви пред телевизия “Фокс” един от основателите на компанията Навийн Джейн.

 “Ако перефразираме 35-ия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, избираме Луната, не защото това е просто, а защото е изгоден бизнес – каза той. – На Луната има минерали на стойност 16 квадрилиона долара. 

По-рано полетът до Луната струваше милиарди долари, а сега експедицията ни до естествения спътник на Земята ще е за по-малко от 10 милиона долара.” 

По-рано този месец “Муун експрес” получи разрешение от американското правителство да изпрати експедиция до Луната през 2017 г. “Правителството на САЩ взе историческо решение, с което разрешава на частната компания “Муун експрес” да осъществи пътешествие отвъд пределите на орбитата на Земята и да изпрати модул на повърхността на Луната през 2017 г.”, отбеляза един от основателите и ръководител на компанията Боб Ричардс, предаде КРОСС.

 “Общата стойност на подготовката и осъществяването на прилуняване на първия апарат на компанията ще е по-малко от 50 милиона долара – уточни Навийн Джейн. – Тази сума включва разработването на всичко необходимо за експедицията. 

В бъдеще цената на полет до Луната ще стане по-малко от 10 милиона долара.

” Редица страни, включително САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Япония, оповестиха, че планират да построят бази на естествения спътник на Земята.

Прочети още :https://www.actualno.com/cosmos/chastna-amerikanska-kompanija-kaca-na-lunata-news_555928.html

© Actualno.com

Предишна статия

Метаморфозите на Путин

Следваща статия

В 20 области е обявен е жълт код за жега, а в 7 – за гръмотевични бури

Други интересни