Започват първите олимпийски игри в Южна Америка

Автор: Няма коментари Сподели:

                                                                        Георги Черкезов

На 5 август, точно в 20:00ч. (02:00 на 6 авуст българско време) ще бъдат открити олимпийските игри в най-големия бразилски град – Рио де Жанейро. В най-големия спортен форум участие ще вземат близо 11 000 спортисти от 206 страни.

В грандиозното откриване ще присъстват 45 държавни и правителствени глави, часто от които и генералният секретар на ООН Бан-ки Мун. Режисьор на близо 220-минутното шоу ще бъде Фернандо Мейрелеш (“Градът на Бога”). 

Пред 78 600 зрители на стадион “Маракана” ще се изявят много известни личности, прославили бразилския народ по света. Част от изпълнителите са самба певицата Елза Суарез, съпруга на футболната легенда Гаринча, 12-годишната рапърка МС София и певецът Каетану Велозу. Супермоделите Жизел Бюндхен и Леа Ти, също ще се изявят на сцената. 

Над 3 милиарда зрители по целия свят ще станат част от една Олимпиада, посветена на добрия начин на живот на бразилския народ и последната градина на Земята – Амазонската екваториална гора. Билетите за събитието варират от 50 до 1200 Евро, като записалите се доброволци са 12 000.

Интересен факт е, че бюджетът, отделен за грандиозното откриване е само 3,6 млн. Евро. За сравнение, преди 4 години, откриването на Игрите в Лондон беше на стойност 36 млн. Евро.

                                                                                               http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5691156

Предишна статия

Краят на света настъпва до края на годината!

Следваща статия

Боянският майстор (1981) част 2

Други интересни