Влизаме в метрото с дебитна карта…

Автор: Няма коментари Сподели:

От 1 август пускат „Метропас“

От понеделник в метрото вече ще може да се влиза както с еднократни билети за градския транспорт, така и със специална дебитна карта, която Общинска банка пуска в експлоатация – „Метропас“.

Подобно на абонаментите карти, които Центърът за градска мобилност издава, тази пластика също е безконтактна и влизането в метростанцията с нея става по същия начин – пътникът допира картата до валидатора и той я отчита.

Зареждането на документа обаче ще става значително по-лесно. Вместо хората да чакат на дълги опашки по гишетата, те ще могат сами да вкарат пари в картите си и да изберат за колко пътувания да ги заредят. Това ще става само на банкомати на Общинска банка. По различни станции на двата лъча на метрото вече са монтирани 15 нови машини.

„Целта е с новата карта да спестяваме време на клиентите ни и да им създадем допълнителни удобства при ползването на нашите продукти“, коментира изпълнителният директор и председател на управителния съвет на Общинска банка Сашо Чакалски. От финансовата институция организират и промоционална игра, при която на 20 печеливши картодържатели ще се възстановят парите за заредените пътувания.

Новите пластики ще се издават безплатно и ще се ползват само за подземната железница. Предстои в средата на 2017 г. да се въведе нова система за тарифиране в градския транспорт, с която да се създадат както нови правила за таксуване, така и нови автомати, с които хората да могат да зареждат сами картите си за всички видове градски транспорт.

                                                                                   http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5670574

Предишна статия

Морално ли е чужди държави да финансират българска журналистика?

Следваща статия

Мале, мале, морал…

Други интересни