Атентат във Франция – този път в Ница!

Автор: Няма коментари Сподели:

                                                                  https://www.youtube.com/watch?v=_PmT8G2KRyM

85 са жертвите на нападението с камион, извършено късно снощи във френския град Ница, по време на заря по повод националния празник на страната.  Десетки са ранени, 18 души са пострадали ранени. 

Сред убитите в потресаващия атентат в Ница има и деца.

Камионът се е движил сред сред тълпата близо 2 километра. Имало е престрелка между хора, които са били в камиона и полицейски части. В превозното средство са открити множество оръжия и гранати. Властите в Ница предупреждават хората да останат по къщите си и да не излизат.

От атентат в Ница

От мястото на кървавия атентата в Ница

Атентат в Ница

Президентът Франсоа Оланд определи нападението като терористичен акт.

Оланд ще посети по-късно днес Ница, след като проведе извънредно заседание на Съвета за сигурност в Елисейския дворец. Той обяви и удължаване на извънредното положение с още три месеца.

Оланд за страшния атентат в Ница

След днешния съвет по сигурността ще отида, заедно с вътрешния министър, в Ница, за да окажа подкрепа на града и управата му в това изпитание и за да мобилизирам всички необходими средства. Франция е потресена от тази нова трагедия. Тя е ужасена, но тя е силна и ви уверявам, че тя ще става все по-силна.

Заяви френския президент Франсоа Оланд.

Въпреки, че няма официална информация, вече се знае повече за самоличността на нападателя, който е бил застрелян на място от полицията. Според местни издания той е на 31 години, с френско-тунизийски произход, жител на Ница. В камиона му са били открити документи за самоличност и оръжия. Според много очевидци той е открил огън и по полицията, преди да бъде убит.

Вестник „Нис матен“ съобщи, че нападателят е бил известен на съдебните органи за различни криминални прояви, но не и на разузнаването. Полицията продължава да издирва евентуални съучастници на нападателя от Ница.

                                                                                                Четвърта власт, БНР, YOUTUBE

Предишна статия

Атентатът в Ница потопи Франция в траур!

Следваща статия

Интервю с д-р Мохд Абуаси!

Други интересни