Най-богатите семейства в САЩ!

Автор: Няма коментари Сподели:

За трета поредна година членовете на американската фамилия Уолтън, които притежават около 50% от най-голямата верига за търговия на дребно в света – Wal-Mart Stores, оглавяват класацията на списание Forbes за най-богатите семейства в САЩ. Според изданието общото им състояние е от порядъка на 130 млрд. долара. 

Сумата е разпределена между седем наследника на основателите на веригата – Сам Уолтън и Джеймс “Бъд” Уолтън. Най-значимата част от това богатство е притежание на трите все още живи деца на Сам Уолтън – Джим, Алис и Роб, които притежават съответно 36.5, 35.3 и 35 млрд. долара. Вдовицата на брат им Джон – Кристи, има 5.5 млрд. долара. 

За изминалата година съвкупното богатство на семейството е намаляло с 19 млрд. долара, като понижението се дължи най-вече на нова информация по отношение на дарените за благотворителност от покойния Джон Уолтън акции, отбелязват авторите на класацията.

На второ място в подреждането на Forbes е фамилията Кох, чиито най-известни представители – братята Чарлс и Дейвид Кох, управляват и притежават мажоритарен дял от конгломерата Koch Industries, който е втората по големина компания в САЩ, която не се търгува на борсата. Заедно с другите си двама братя те притежават общо 82 млрд. долара.

Третата позиция е за представителите на клана Марс, които са собственици на гиганта в производството на захарни изделия Mars Inc., сред чиито брандове са бонбоните M&Ms и десертите Snickers. Общото им състояние се оценява на 78 млрд. долара. 

Братята Форест-младши и Джон и сестра им Жаклин – внуци на създателя на компанията Франклин Кларънс Марс, не участват в управлението на семейния бизнес, посочват от Forbes. Списанието припомня, че през март Mars обяви, че ще работи за намаляване на съдържанието на добавена захар в продуктите си и ще подкрепи усилията на правителството за включването на добавената захар в обозначенията на етикетите на храните.

Най-богатите 25 семейства в САЩ имат общо състояние от 722 млрд. долара, което е с 11 млрд. долара по-малко спрямо година по-рано. Във всички 25 случая натрупването на богатството е било започнато от предишно поколение представители на съответното семейство, отбелязват още от Forbes. Авторите обаче уточняват, че от подреждането са били изключени предприемачи, натрупали сами състоянието си, които вече попадат заедно със съпрузите (и децата) си в класацията Forbes 400 на най-богатите хора в САЩ.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika

Предишна статия

Борисов за борбата с корупцията!

Следваща статия

Прекрасна музика и чудесни мелодии.

Други интересни