За 24 часа Турция стана най-любимата за почивка на руснаците!

Автор: Няма коментари Сподели:

За 24 часа след отмяната от Москва на забраната за организирани почивки в Турция тази дестинация стана най-търсената от руснаците.

Това се случва на фона на убийственият атентат на летище “Ататюрк” в Истанбул и месеци наред, в които Турция бе обявявана от руснаците за най-неприятелски настроената страна след САЩ.

Според най-популярната търсачка за почивки “Яндекс.Путешествия”, обединяваща предложенията на туроператорите, на 1 юли турските курорти са заели първо място по запитвания.

От 29 юни, когато бе съобщено за писмото на турския президент Реджеп Тайип Ердоган до президента Владимир Путин и решението на Кремъл да отмени ембаргото за почивки и чартърни полети до Турция търсенето на информация в това направление се е увечилило 4 пъти.

В същото време интересът към направления като Сочи и Крим е намалял 3 пъти. Запитванията в най-популярната руска търсачка показват, че Турция е 3 пъти по-популярна от всички руски курорти, взети заедно.

Масовите оферти в момента са около 40 000 рубли (564 евро) за двама за 7 нощувки, което е малко по-скъпо от Крим (35 000 рубли) и Сочи (37 000 рубли), съобщава РБК. При това очаскванията са когато потеглят и чартърните полети – примерно от 7 юли – цените да паднат с 30%.

Най-нетърпеливите ще трябва в момента да платят повече – от “Тез Тур” например, предлагат почивка в 3-звезден хотел с начална цена от 96 000 рубли (1353 евро) за двама. Но за готовите да изчакат до края на месеца същата оферта е за 66 000 рубли (930 евро), разказва РБК. Друг оператор – ANEX Tour, има оферти от 13 юли, като седмица в 3-звезден хотел в Анталия започва от 44 000 рубли (620 евро) за двама. Трети от водещите оператори, работещи в Турция, е ” Пегас Туристик”, където предлагат средно 69 000 рубли (973 евро) за двама в тризвезден хотел.

Все още не са се включили TUI Россия и Brisco, но според ” Яндекс.Путешествия” оферти за Турция вече имат Инна Тур, НТК Интурист, Содис и Русский экспресс.

Елена Конкина от Инна Тур казва, че активирането на чартърните полети може да свали цените с 30%. Споменатите оферти са за пътуване до Турция с редовни полети, докато има очаквания Анкара да предложи и частично субсидиране на руските полети до курортите.

Турският туристически сектор разчита руснаците да помогнат за смекчаване на тежкия удар този сезон. От началото на годината в страната са пристигнали около 138 000 руснаци, което е с 83% по-малко спрямо същия период от на миналата година.

Това динамично раздвижване потвърди, че усилията на властите в Москва да стимулират руснаците да почиват в Сочи и в анекрисания Крим не дават резултати, освен ако става дума за категории от служители, на които е забранено да пътуват в чужбина без съгласието на началството.

Изданието meduza.io, което е създаван в балтийските държави продукт на бивши журналисти от Лента.ру, разговаря по този повод с представители на туроператори. Те са единодушни, че в Крим няма какво да продават – леглата са малко, особено в прилични хотели, инфраструктурата и обслужването “куцат”, по плажовете рядко има шезлонги и чадъри, в кримските ресторанти е скъпо и неизвестно защо кримското вино тук струва по-скъпо, отколкото в Москва.

Добрите хотели на Крим са по-скъпи от тези в Тунис, и макар на Крим да има какво да се види, докато в Турция руснаците почти не напускат хотелитe, автомобил под наем на Крим излиза по-скъпо, отколкото в Италия или Хърватия, а полетите до кримските летища са по-скъпи, отколкото до Турция.

http://www.dnevnik.bg

Предишна статия

Второй по величине храм столицы был возведен в честь святого Николая Софийского!

Следваща статия

Отговор на Владимир Захаров! Постановление от прокурора Ангел Георгиев! 4

Други интересни