НА СЪБОР В МЪТЕНИЦА !

Автор: Няма коментари Сподели:

    Ако някой не е успял да разбере, че има събор в Мътеница, то е затова, че датата на събора е променена.   В селото живеят около 130 човека, но на събора обикновено пристигат близки и роднини, за да се повеселят, да хапнат, да пийнат. Известни са хубавите лозя край Мътеница, от които се прави хубаво вино. Едни са на събора заради хисарската група на Събо Нейчев, други заради автентичния фолклор на групата от Веригово, трети заради борбите. Събор като събор.

 Обикновено съборът в Мътеница е свързан с Еньовден, празник, който беше миналата седмица. Сега  се провежда днес – 2 юли 2016 година. Обадиха се хора от Мътеница, които казват, че съборът е трябвало да бъде миналата неделя, но заради сватба на племеника на Петко Нейчев той е отменен. От личен разговор с кметския наместник Минчо Минчев разбрахме, че решението за промяната на датата  е лично негово. Той е издал заповед, разяснил е на хората, че Петко Нейчев прави сватба на племеника си, родът Нейчеви е голям  и не е добре двете събития да бъдат в един и същи ден. Така г-н Минчев взема решението съборът да се проведе на 2 юли. Уведомява за това и ръководството на общината.

 Пита се толкова ли е голямо влиянието на Петко Нейчев, че заради сватбата на племеника му да се отложи селския събор?

     Напомняме, че Петко Нейчев доведе от София Георги Джелепов, който в момента стопанисва язовир „Алмалъка” край Мътеница. Язовирът е на Водно сдружение „Старосел” с председател Атанас Куковски.

    Благодарим на кметският наместник Минчо Минчев, че ни каза истината. Да, съборът е отложен заради сватбата и вместо след Еньовден, се провежда днес.

    Весел събор на всички жители и гости на Мътеница!  

                                                                                                              Тракийски Свят

Анонимен                                   Минчо Минчев – Кметски наместник на село Мътеница. 

  04 Юли, 2016 | 17:24 

Няма точно определена дата за събор, но поводът е Еньовден. Може да се направи и есента. Пуснал съм заповед кога да бъде. Така съм решил.

Бащата и чичото на момчето, братя Стоян и Петко Нейчеви, бяха против моето решение за отлагане на събора с една седмица. 

Не съм го направил заради тях, а го направих с една седмица назад за многото други хора, които ще бъдат на сватбата им. Това е!

Предишна статия

Уникална динамична зашита на танка!/на руски език/

Следваща статия

Бой, арести и “Нощни вълци” край “Александър Невски”!

Други интересни