Обир, престрелка и преследване посред бял ден в София!

Автор: Няма коментари Сподели:

На 28 юни 2016 година след обяд беше ограбена заложна къща на бул. “Ломско шосе”. След преследване с коли през няколко квартала в София бе убит Христо Георгиев (44 г.), известен с прякора Ицо Полицая, бивш служител на 9-о столично РПУ с дълго крими досие. 

Бандитът наскоро излязъл от затвора!

Ицо Полицая и негов авер окрали злато за над 40 хил. лв. от заложна къща!

Полицаи застреляха бандит след преследване с коли през няколко квартала в София. Убитият е Христо Георгиев (44 г.), известен с прякора Ицо Полицая, който е бивш служител на 9-о столично РПУ с дълго крими досие. Задържан е и негов съучастник, който по-рано успял да избяга, съобщиха разследващи.

Бруталните сцени на насилие се разиграха днес около 14,30 ч пред очите на десетки столичани. Ицо Полицая и аверът му нападнали заложна къща на бул. “Ломско шосе” в кв. “Надежда”. 

Двамата били въоръжени и с качулки на главите. Насочили пищови към младо момче, което по това време било на смяна, и успели да задигнат оставени в залог златни бижута за 37 000 лв. и 4000 лв. брой. 

Веднага щом тръгнали да бягат с краден “Фолкскваген Голф”, бил подаден сигнал до полицията. Оказало се, че наблизо има патрул, който се озовал за броени секунди и погнал бандитите.

По време на гонката двамата се прехвърлили на джип “Мицубиши”. На булевард “Възкресение” в квартал “Разсадника” полицаи се опитали да блокират пътя им. 

Джипът блъснали патрулки и други коли. Ицо Полицая и аверът му тръгнали да бягат пеша между блоковете, като стреляли по ченгетата. Те отвърнали на огъня и куршумите им застигнали бившия им колега. 

Той паднал в градинка зад блок и издъхнал от раните. Съучастникът му бил задържан около 2 часа по-късно, докато се криел зад друг блок в квартала. Криминалисти отказаха подробности за него, но имат подозрения, че той от дълго време “работи” с Ицо Полицая.

Христо Георгиев стреля по ченгета и през октомври 2013 г. Тогава той бе издирван под дърво и камък, след като със своя брат и още един съучастник нападнаха във Враца инкасо автомобил и задигнаха два чувала с пари. 

Дни по-късно Ицо Полицая бе засечен в столичния кв. “Св. Троица”, но усети полицейския капан. Той успя да избяга след стрелба по служителите на реда, насочи пистолет срещу шофьор на джип, изхвърли го от колата му и отпраши с нея. 

По-късно бе задържан в село Чепинци край София. Вчера стана ясно, че наскоро е излязъл от затвора, като е излежал няколко присъди, групирани в една.

Преди 10-ина години Полицая бил уволнен от Девето РПУ за корупция. Бе подсъдим по дела за приемане на подкуп, злоупотреба със служебно положение и обир на 3 кг накити от златарско ателие в “Люлин”

Задържан е и негов съучастник, който по-рано успял да избяга, съобщиха разследващи.

Вижте кадри на случаен минувач, в близост до престрелката. 


                                           https://www.youtube.com/watch?v=YC37EtKd_CM

                                           http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5610679

Един мъж загина след обир и последвали преследване и престрелка с полицията в София.

Разследващите опитали да арестуват един от двамата извършители на въоръжен грабеж в кв. “Надежда”, но мъжът се опитал да избяга.

По време на гонитбата, пренесла се в кв. “Разсадника”, мъжът, който е криминално проявен, бил прострелян от униформените, след като първо той открил стрелба по тях. Малко по-късно той починал.

И двамата мъже са със стари криминални регистрации. Заложната къща, чийто грабеж са планирали, е един от най-оборотните търговски обекти на бул. “Ломско шосе” в кв. “Надежда”.

Около 14.30 ч. на 28.06.2016 година те нахлули в обекта, където по това време е имало една служителка. Мъжете са били с оръжия и маски. Действали са изключително организирано и бързо, като жената дори не е имала възможност да натисне паник бутон. 

По информация на Дарик те успели да отмъкнат всички златни накити в заложната къща, както и всички налични пари. Заради следствените действия все още не е ясно в какъв размер са щетите за собствениците на обекта.

По информация на Дарик грабителите са отмъкнали около злато на стойност около 37 000 лв. и около 4000 лв. в брой. 

Докато в кв. “Надежда” полицията извършваше следствени действия по разследването, единият от мъжете заподозрени за грабежа е засечен от униформените в кв. “Разсадника”. 

До него разследващите достигнали благодарение на показанията на случаен свидетел, който секунди преди обира пазарувал от магазин на метри от заложната къща. 

Веднага щом видял двамата маскирани да слизат от автомобила, записал номера и подал сигнал в полицията. Така разследващите засичат единия от извършителите на грабежа. 

При опита им да го арестуват обаче той стрелял многократно по полицейските служители, независимо че по това време в района е имало хора. Мъжът бил прострелян от полицаите и задържан. Малко по-късно, вследствие на раните си, мъжът е починал. 

Той не е успял да рани никого, но е нанесъл материални щети на три полицейски автомобила.

През целия следобед продължи издирването на другия извършител на грабежа.

Според данните той е висок към 170 см, на видима възраст около 45 години, късо подстриган, с татуировки по ръцете, краката и дясната част на врата.



Към 17.00 ч. от МВР потвърдиха, че и той е задържан. По случая е образувано досъдебно производство от прокуратурата.

Източник видео: Нова телевизия

http://dariknews.bg

Предишна статия

Сотир Цацаров за обира на заложната къща в София!

Следваща статия

Златото потече към прекупвачите у нас, българите масово продават лири!

Други интересни