Ердоган и Путин съживяват отношенията между Турция и Русия!

Автор: Няма коментари Сподели:

Ердоган и Путин съживяват отношенията между Турция и Русия
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският му колега Владимир Путин изразиха готовност да съживят двустранните отношения и да се борят заедно срещу тероризма. © БГНЕС  

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският му колега Владимир Путин разговаряха по телефона и изразиха готовност да съживят двустранните отношения и да се борят заедно срещу тероризма, се посочва в съобщение на службата на Ердоган, цитирано от Ройтерс.

Ердоган се извини на Путин за свалянето на руския самолет

До телефонния разговор се стигна, след като Ердоган изрази съжаление в писмо до Путин в понеделник за свалянето от страна на Турция на руски военен самолет миналата година.

Двамата също така се съгласиха по време на разговора си да се срещнат лично, се посочва в съобщението, като се отбелязва, че трябва да бъдат предприети “необходимите стъпки” към възстановяване на отношенията.

Телефонният разговор е бил “много плодотворен и положителен”, са посочили източници от турското президентство, цитирани от Ройтерс.

Турски министър: Полагаме усилия за нормализиране на отношенията с Русия

В понеделник Ердоган изрази съжаление в писмо до Путин за свалянето от Турция на руски бомбардировач миналата година, въпреки че по-късно Кремъл се постара да охлади надеждите на Анкара за бързо нормализиране на отношения между двете страни, припомня БТА.

На 24 ноември миналата година турската бойна авиация свали на границата със Сирия руски боен самолет. При инцидента бяха убити един пилот и руски морски пехотинец от изпратения спасителен екип.

Путин: Само Аллах знае защо Турция свали руския самолет

Самолетът СУ-24 е нарушил турското въздушно пространство, съобщи тогава премиерът Ахмет Давутоглу. Кремъл обаче заяви, че със сигурност знае, че самолетът Су-24 се е намирал над територията на Сирия.

Няколко дни по-късно руският президент Владимир Путин подписа указ за предприемане на специални икономически мерки срещу Турция.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1587812

Предишна статия

Стив Джобс/на руски език/ 21.

Следваща статия

Сотир Цацаров за обира на заложната къща в София!

Други интересни