Делото на общински съветник срещу друг съветник в Хисаря!

Автор: Няма коментари Сподели:

                         ОТЛОЖЕНОТО ДЕЛО СЕ  СЪСТОЯ

     На 31 май 2016 година в Районния съд в Пловдив трябваше да се  разгледа делото  на общинския съветник и лидер на СДС в общината – инж. Атанас Куковски за причинени не имуществени вреди, вследствие на заканата за убийство срещу него. Иска срещу общинския съветник инж. Ненко Костов  е за 20 000 лв. 

В иска си инж. Куковски заявява, че страха, който изпитва, му пречи да посещава сесиите на Общинския съвет и да води нормален живот, както той, така и семейството му.  

Тогава  инж. Куковски не дойде на делото, а беше представляван от адвокат Гено Василев.

    Делото на 31 май  беше отложено поради неявяване на свидетели  и беше насрочено  за 28 юни  2016 г. в Районния съд в Пловдив. Свидетелите на  инж. Атанас Куковски бяха тези, които се явиха преди месец –  общинският съветник и лидер на ГЕРБ в община Хисаря – инж. Бойко Гавраилов и  бизнес партньора му – Петко Кисьов. Адвокатът беше същият – Гено Василев. Този адвокат беше на делото в Административния съд в Пловдив, когато „Коалиция за Хисар” беше подала жалба да бъдат отнети правомощията на инж. Ненко Костов.

    Днес адвокат Василев се държа така, сякаш беше напълно убеден  в правотата на иска на Куковски. Неговите свидетели бяха отново Петко Кисьов и  инж. Бойко Гавраилов.  Гавраилов каза, че когато с партньора си Куковски пътуват по бизнес дела, той заспива в колата и това било признак, че човекът не е добре.

      Каза още, че инж. Куковски отсъствал от сесиите. Но адвокатът на инж. Ненко Костов беше извадил справка от заседанията на комисиите, от която стана ясно, че Куковски е член на две комисии, а на едната  председател е Бойко Гавраилов. В  другата член е инж. Ненко Костов. А защо не е отишъл на заседанието, където го  няма Ненко Костов?

Петко Кисов каза, че партньорът му Куковски не е оня човек, който той е познавал. Сега бил много променен.

Свидетелите на инж. Ненко Костов бяха адвокат Теменужка Кривчева и инж. Георги Пирянков. Инж. Пирянков каза, че е виждал инж. Куковски да се разхожда спокоен, че никога не е имал охрана, с което да показва, че се страхува за живота си.

 Трябва да подчертаем, че инж. Куковски е от мъжете, които се обличат изискано и модерно. Той пристига на сесия винаги добре облечен, дори веднъж дойде на заседание в костюм и розова риза.

     Адвокат Теменужка Кривчева като свидетел на инж. Костов  беше попитана какво е забелязала като присъства на заседанията на Общинския съвет. Тя подчерта, че на нито едно заседание не е видяла да има разправии между Куковски и Костов, нито реплики, нито пререкания. Каза, че Куковски се държи като дългогодишен съветник  със самочувстие, изказва се по докладните, взема отношение в дискусиите,  а Костов е от няколко месеца съветник.

    Адвокатът на Куковски я пипита на какъв договор работи като юрист на Общинския съвет, но въпросът му увисна във въздуха, тъй като адвокат Кривчева работи така, както изисква законът.

    Съдия на днешното заседание беше г-н Точевски, който е един от заместник – председателите на Районния съд в Пловдив. За него  научихме, че е от магистратите, които не могат да бъдат  манипулирани.

    Адвокатът на инж. Куковски  пледира иска на Куковски да бъде уважен, така, както е поискан – 20 000 лв. На въпроса на съдията не са ли размислили, за да поискат друга сума, Гено Василев каза НЕ.

    Адвокатът на инж. Костов поиска иска на Куковски да бъде отхвърлен като несъстоятелен. Докато адвокатът на Костов каза какъв хонорар ще получи  като защитник, адвокатът на Куковски не посочи никаква сума.

      Заседанието по това  гражданско дело  показа, че нито инж. Куковски е уплашен, нито семейството му е застрашено. Всеки ден, премененият лидер на СДС може да се види в кафенетата, усмихнат и в добро настроение.

    Съдът ще вземе своето решение до един месец.

                                                                                                                                Тракийски СвятImage title

Предишна статия

Брутният ни външен дълг достигна 35.38 млрд. евро в края на април!

Следваща статия

OneCoin Москва/на английски и руски/. 2 част

Други интересни