Руският президент Владимир Путин каза…

Автор: Няма коментари Сподели:

Руският президент Владимир Путин каза, че Брекзит е избор, направен от британската нация и е разбираем, тъй като “никой не иска да храни слаби икономики”. Русия не е и не планира да се намесва в резултатите от референдума, добави той, цитиран от Russia Today.

“Мисля, че е разбираемо защо се случи: първо, никой не иска да храни и да субсидира по-бедните икономики, да подкрепя други държави и цели нации”, каза руският президент. “Изглежда британският народ не е бил доволен от начина, по който проблемите са били разрешавани в сферата на сигурността, а тези проблеми са по-изострени напоследък с миграционните процеси”, каза той.

Руският президент коментира и забележките от бившия министър-председател на Обединеното кралство Дейвид Камерън, който каза по-рано, че Путин би бил щастлив, ако Великобритания напусне ЕС.

Президентът заяви, че подобни обвинения са отровни опити да се повлияе на общественото мнение на Острова.

“Но, както може да видим, подобни обвинения нямаха желания ефект за тези, които ги отправиха. Никой няма право да отправя твърдения за позицията на Русия, особено след като гласовете са преброени. Това не е нищо друго освен пример на ниско ниво на политическа култура”, смята руският лидер.

Путин подчерта, че Москва никога не се намесвала в британския референдум и никога не е правила никакви изявления по въпроса.

“Процентът на задължителните решения, наложени от Европейския парламент, е по-голям от този на задължителните решения, идващи от Политбюро на Съветския съюз, отнасящи се до републиките от състава му. Това значи, че силите са силно концентрирани в административното тяло на ЕС”, смята руският президент.

                                                                                            http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5602658

Предишна статия

Дональд Трамп ответил на вопрос RT…

Следваща статия

Къде отива българското оръжие?

Други интересни